Bild på STOCKHOLM JAZZ STREAM: SIMONE MORENO

STOCKHOLM JAZZ STREAM: SIMONE MORENO

Med premiär på fredag 27/3 kommer vi under namnet Stockholm Jazz Stream regelbundet att livesända konserter via Faschings sida på Facebook samt på respektive konsertsida. Tittare uppmanas att lämna donationer som går till Fasching som i sin tur betalar musikerna. Förslag på donation är 100kr, men vi har naturligtvis ingen övre gräns 🙂

Swish: 123 061 08 24
Paypal: https://www.paypal.me/faschingjazz

Ditt swishade bidrag redovisas som biljettintäkter inkl 6% moms.

Hösten 2017 släppte brasilianska sångerskan Simone Moreno EP:n ”På svenska”, med svenska klassiker som fått nytt sväng. I maj 2019 kom ”På svenska II” och våren 2020 kommer ett helt album att släppas. Senaste åren har uppmärksammade turnéer följt runt i landet med detta material.

Det är bl a musik av Kent, Cornelis, Peps och Bo Kaspers, i tolkningar som rymmer hennes alldeles egna brasilianska kryddblandning.

Simone är känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, från Melodifestivalen med låten ”Aiayeh”. Hon har sjungit för både Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg”. Hon turnerar flitigt runt i Skandinavien, Europa och världen med sitt band Os Lourinhos på klubbar, konserthus och festivaler med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser.

Simone Moreno: sång
Olle Linder: 8-strängad gitarr, bas
Anders von Hofsten: piano
Jerker Eklund: gitarr
Ola Bothzén: trummor, slagverk

Stockholm Jazz Stream kl20:00!

Simone Moreno

Föreslagen donation 100kr
Swish: 123 061 08 24
paypal.me/faschingjazz

Posted by Fasching on Wednesday, May 20, 2020