Bild på Välkommen!

Välkommen!

Faschings Vänner är en ideell förening som är en av två ägare till jazzklubben Fasching.
Vänföreningens främsta syfte är att stödja verksamheten på Fasching samt genomföra olika events för våra medlemmar.

Lär känna din vänförening genom att läsa mer om oss i menyn. Du finner mycket information kring ditt medlemskap under ”Vanliga frågor & svar”. Maila till medlem@faschingsvanner.se om du har frågor som du inte hittar något svar på.

VILL DU BLI MEDLEM – KLICKA HÄR
Enbart 250kr/år.

************************************************************************

GRATTIS till Peter, Hasse, Marianne och Ima – juni månads vinnare i  Faschings Vänners medlemslotteri!

Vi har med lottens hjälp belönat och tackat medlemmar som troget har betalat sina medlemsavgifter under månaderna december tom juni när Fasching varit stängt.

Nu ljuder våra grattishälsningar för sista gången! Fyra fanfarer, 🎺 🎺 🎺 🎺 , hurra hurra och vårt varmaste grattis till kvartetten som vann de sista vinsterna i juni månads lotteri.

* Peter Almgren i Stockholm vann den hyllade boken ”Fasching – The Finest Live Jazz Since 1977”

*Hasse Frölund i Katrineholm,  Marianne Eriksson i Stockholm och Ima Baeza Bilgin i Älvsjö vann var sitt presentkort à 200 kr till Fasching.

Vi tackar naturligtvis även alla övriga trogna Faschingvänner som hänger kvar och ger sitt stöd till vår klubb på Kungsgatan 63!

Fasching öppnar igen i augusti/september och alla konsertsugna vänner kan återigen börja utnyttja vänrabatten på 25 % på entrébiljetterna! Gör det! Häng på låset och köp!

Vi ses hälsar Faschings Vännner

Emil Breman ordf,  medlems@faschingsvanner.se

************************************************************************               

Första tjing på biljetter för dig som medlem – köp nu och få bästa platserna!

Hej alla Faschingvänner!

Snart flödar musiken igen på vårt kära Fasching – förberedelserna för att ge oss alla ett  varierat konsertprogram är långt kommit och i september kan vi bänka oss igen framför scenen – live!

Exklusiva förköp för vännerna till konserter på Fasching 7/9 och 11/9

Fasching erbjuder dig att köpa konsertbiljetter som ännu inte är publicerade. Läs och köp på respektive länk nedan. Gör det före den 14 juli då konserterna publiceras på Fasching.se.

Debutalbumet fick utmärkelserna Årets jazzkomponist och Nytt jazznamn av Danish Music Awards. Vi instämmer i hyllningarna; Svaneborg Kardybs minimalistiska och elektroniska atmosfärer är konstnärligt intressanta, men även tillgängliga för en bred publik. Med en fin publiknärvaro, ett elastiskt och organiskt samspel är detta en kväll att se fram emot. Nikolaj Svaneborg – Würlitzer, synthesizer, piano, Jonas Kardyb – drums, percussion.

Kadi Vija Key Project

Kadi Vija Key Project skapar en gåtfull, cineastisk stämning, som om Kaurismäki hade filmatiserat ett manus av Tove Jansson. Ensemblen centreras omkring den egensinniga finsk-estniska sångerskan Kadi Vija (f 1985). Egentligen är vokal instrumentalist en mer korrekt beskrivning, då hon använder rösten som ett instrument. På albumet Ugly Beauty är de vokala insatserna uteslutande ordlösa. Vi möter henne denna kväll med sitt senaste projekt, Kadi Vija Key Project, bestående av en spännande line up med några av Finlands främsta musiker. Debutalbumet Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It fick ett varmt mottagande “Kadi Vija is like a rare instrumemt” (Helsingin Sanomat).

Kadi Vija – vocal, Max Zenger – bass clarinet, Tuomo Dahlblom – guitar, Tuomas Timonen – drums

Denna kväll är del av Nordic Jazz Comets. Projektet handlar om att presentera den mångsidiga nordiska jazzen på internationella scener och sammanföra musiker, arrangörer och supportorganisationer för att bygga branschens framtid på kreativitet och hållbara värden.

Biljetter:  https://secure.tickster.com/jc7t85cj19hlu7k?t=lvh4g272

Camille Bertault – lördagen den 11 september kl 20.00

Jazzsångerskan Camille Bertault gick från att vara en inhemsk angelägenhet till ett internationellt utropstecken när hennes kombinerade sång och scat-version av John Coltranes Giant Steps blev ett viralt utropstecken 2015.

Coltrane-tolkningen Là Où Tu Vas hamnade sedermera på den Parisfödda sångerskans album Pas De Géant som – tillsammans med egna texter till klassiker som Bill Evans Very Early, scat-version av Bachs Goldberg-variationer och tolkningar av George Brassens – tog jazzvärlden med storm 2018.

På senaste skivan Le Tigre har Bertault tagit ett helhetsgrepp om text och musik och skrivit och arrat i stort sett allt material. Steely Dans Michael Leonhart, som Bertault även jobbade med till Pas De Géant, har producerat. Med fötterna kvar i jazzen och visan lutar den nya skivan mer åt såväl funk som brasiliansk musik i sin alldeles egna blandning. Trots en eftertänksam och introspektiva sida finns det hos Camille Bertault alltid utrymme för musikaliska klacksparkar och en utsträckt tunga åt all form av tungfotad självupptagenhet. Liksom samtida svenska jazzsångerskor som Amanda Ginsburg har Camille Bertault också en självklar förankring i visa.

Oavsett genre sätter Camille Bertault en personlig färg på materialet, och nya skivan visar att hon är mycket mer än en virtuos scat-improvisatör. Till Fasching kommer Bertault med pianisten Fady Farah, basisten Christophe Minck och Minino Garaï, percussion.

Biljetter: https://secure.tickster.com/p0ph0rb2x2rwfm7?t=lz40m9eg

Har du frågor om bordsbokningen, köket eller baren? Kontakta bord@fasching.se

Njut av sommaren hälsar

Emil Breman, ordf Faschings Vänner, medlem@faschingsvanner.se, faschingsvanner.se

************************************************************************

Grattis Åsa, Johan och Staffan 🍀🍀🍀

Hur stor är sannolikheten att man vinner något om man bor på Lotterivägen?

Hos Faschings Vänner är den 1 på 74 bland de medlemmar som betalade sin medlemsavgift i maj månad. Den lyckliga vinnaren som bor på den passande adressen är Åsa Carlsson som vi gratulerar så hjärtligt till vinsten av boken ”Fasching – The Finest Live Jazz Since 1977”.

Grattis säger vi också till Johan Ahlgren i Solna och Staffan Carlberg i Johanneshov som vann var sitt presentkort à 200 kr till Fasching!   

Innevarande månad juni blir den sista månaden för vårt medlemslotteri som vi haft för att uppmuntra och belöna medlemmar som fortsätter att ge sitt stöd till Fasching. Tack alla!

************************************************************************

Tredje gången gillt!

Nu har vi för tredje gången utsett tre vinnare som betalat sin medlemsavgift under april månad. Och ni vet väl varför vid detta laget?!

Vi citerar:

Så länge Fasching är stängt och medlem därmed inte kan utnyttja sina vänförmåner, vill vi med lottens hjälp belöna dem som fortsätter att ge sitt stöd till Fasching genom ett medlemskap i Faschings vänförening. Tack alla som gör det!

Och återigen låter vi trumvirvlar 🎶🥁  och trumpetfanfarer  🎶🎺  ljuda – denna gång för Charlotte, Michael och Anne-Marie! HJÄRTLIGT GRATTIS!

  • Charlotte Rieback i Stockholm vann boken Fasching – The Finest Live Jazz Since 1977
  • Michael Severinson i Tyresö och Anne-Marie Stålhammar i Norrtälje vann vardera presentkort à 200 kr till Fasching.

Nästa gång är det dags att med lottens hjälp utse vinnare för maj månad. Är du en av dem?

************************************************************************

”Jazz är mer än något vi konsumerar, det är en livsstil”

Det säger Andrea Wester som på årsmöte den 31 mars valdes in i Faschings Vänners  styrelse. Ett mycket välkommet tillskott – vi ser fram emot att få ta del och hjälp av Andreas kunskaper för att utveckla vänföreningen!

Andrea har en examen från Berghs School Of Communication och driver ett nystartat företag inom kreativ och strategisk kommunikation, där hon hjälper små företag att få publicitet och växa. I Faschings Vänners styrelse vill hon bidra med att öka antalet ungas engagemang genom medlemskap i Faschings Vänner och visa på att jazz är mer än något vi konsumerar, det är en livsstil.

Nu är planerna i full gång för att lansera en ny hemsida för Faschings Vänner, skapa en ny grafisk profil och sprida information om vänföreningen i sociala medier som Instagram och Facebook.

Emil Breman fortsätter att göra tummen upp för Faschings Vänner och omvaldes som ordförande. Han kommenterade spontant: ”Det är en ära att få vara ordförande i ytterligare ett år. Ett år som förhoppningvis innehåller mkt mkt mer livemusik!!”.

Ja, det hoppas vi verkligen och håller tummarna för att Fasching kan öppna igen efter sommaren. Till dess njuter vi av den vackra årstid som ligger framför oss, håller avstånd, umgås med förstånd och får förhoppningsvis ett par stick armen! Då har vi  gjort alla förberedelser för att kunna fylla konsertlokalen igen på Kungsgatan 63. Håll ut!

Läs mer om årsmötet/styrelsen på https://www.fasching.se/kontakt-styrelse/

https://www.faschingsvanner.se/styrelsen

************************************************************************

Grattis säger vi till Anna Högberg Attack som vinner årets Gyllene skivan med skivan Lena och till

 Peter Asplund som tilldelas JazzBrazz-stipendiet 2021! 

Läs allt om vinnarna i det rykande färska numret av Jazz/Orkesterjournalen!

https://orkesterjournalen.com/jazz-2-2021-ar-ute-och-gyllene-skivan-till-anna-hogberg-attack/;https://orkesterjournalen.com/jazzbrazz-stipendiet-2021-tilldelas-peter-asplund/

************************************************************************

Så länge Fasching håller stängt, vill vi med lottens hjälp belöna medlemmar som fortsätter att ge sitt stöd till Fasching genom medlemskap i Faschings Vänförening.

Och nu har vi nöjet att låta trumvirvlarna 🎶 🥁 och trumpetfanfarerna 🎶 🎺 ljuda igen – denna gång för mars månads vinnare! HJÄRTLIGT GRATTIS TILL VÅRA 3 VINNARE!

Boken Fasching – The Finest Live Jazz Since 1977 vanns av  Rose-Marie Widén i Bandhagen.

Presentkort à 200 kr till Fasching vanns av Håkan Karp i Skogstorp och Catarina Svensson i Stockholm

Nästa lotteridragning gäller de medlemmar som betalar sin avgift under april månad – tack för att du gör det!

************************************************************************