Om Vännerna

Faschings Vänner

Vi finns för att ge vårt stöd till Fasching på Kungsgatan 63 i Stockholm.

Vår historia
Vi bildades som ideell vänförening 1989.
Fasching  är unik så till vida att den ägs av sin publik genom oss i Föreningen Faschings Vänner med närmare 3 000 medlemmar och av  jazzmusikerna själva genom Föreningen Sveriges Jazzmusiker (FSJ).
Vi finns båda representerade i Faschings styrelse.

Medlemsavgiften
Den avgift du betalar för att vara medlem i Faschings Vänner investeras i prioriterade projekt på Fasching. Det senaste är inköpet av en ny Steinwayflygel B211 som högtidligt invigdes på Fasching den 3 februari 2023.

Vi har tidigare investerat i utgivningen av boken ”Fasching, The Finest Live Jazz Since 1977”, monitorer till scenen, den nya entrén med ny bar och fasad, barerna i konsertlokalen, renovering av kök och personalutrymmen, inköp av flygel (20023 och 1991), ljudutrustning och installation av ny scenbelysning.

Om Fasching
Sedan starten 1977 har Fasching växt till att bli Skandinaviens största arrangör av jazz, välkänd både i landet och internationellt.

Fasching är en konsertlokal, klubb, restaurang och bar samt en viktig scen för jazz och närliggande musikstilar.

I Faschings lokaler presenteras över 250-300 konserter samt ett hundratal dansklubb-kvällar till cirka 80 000 gäster årligen. Fasching har en kapacitet på 350 besökare.

Här frodas improvisationskonsten!
Hit kommer de ännu okända talangerna, de stora stjärnorna, uppstickare och legender.

Du bokar dina konserter här på Kalendarium

************************************************************************

Medlemsavgiften är 250 kr. Vill du också bli medlem?
Läs hur du gör under Bli Faschingvän.

************************************************************************

Faschings Vänner delar varje år ut ett stipendium till lovande jazzmusiker i samband med föreningens årsmöte. Läs mer om Faschings Vänners stipendium här.

Har du idéer om roliga medlemserbjudanden, eller andra synpunkter på Faschings Vänner, är du alltid välkommen att kontakta oss.