Om Vännerna

Faschings Vänner är en ideell förening som bildades 1989. Vänföreningens främsta syfte är att stödja verksamheten på Fasching. Fasching är en viktig scen för jazz och närliggande musikstilar som erbjuder publiken uppemot 350 evenemang per år varav 250 är livekonserter. Klubben välkomnar cirka 80 000 gäster årligen.  

Faschings Vänner bildades 1989 och är en av Faschings två ägare, den andra är Föreningen Sveriges Jazzmusiker, FSJ. De två föreningarna är representerade i Faschings styrelse.

Medlemsavgifterna i Faschings Vänner går nästan oavkortat till att ekonomiskt bidra till kvalitetshöjningar på Fasching som monitorer till scenen, den nya entrén med ny bar och fasad, barerna i konsertlokalen, tidigare renovering av kök och personalutrymmen, inköp av flygel, ljudutrustning och scenbelysning.

Faschings Vänner erbjuder fina förmåner som 25 % rabatt på entrépriset på alla konserter, speciella vänkvällar med konserter och gästföreläsare, kunskapskul i form av Jazzkryss och  Faschings Vänners Swing Cup i golf samt en rejäl rabatt när du prenumererar på tidningen JAZZ (Orkester Journalen), Sveriges ledande – och världens äldsta – jazzmagasin.

************************************************************************

Medlemsavgiften är 250 kr. Vill du också bli medlem?
Läs hur du gör under fliken Bli Faschingvän.

************************************************************************

Faschings Vänner delar varje år ut ett stipendium till lovande jazzmusiker i samband med föreningens årsmöte. (Ibland har det varit flera – som förra året).

Har du idéer om roliga medlemserbjudanden, eller andra synpunkter på Faschings Vänner, är du alltid välkommen att kontakta oss.