Bild på BOKEN OM FASCHING

BOKEN OM FASCHING

Fasching  – The Finest Live Jazz Since 1977

————————————————————————

—————————————————————————-

”Den snyggaste svenska musikboken någonsin? Svartvit pappersmagi.”
Jan Gradvall, Dagens Industri 15/1 2021

Nu har boken om Sveriges främsta jazzklubb landat i bokhandeln och på Fasching kan du så klart säkra ditt exemplar till bästa pris. Här berättas för första gången hela historien, genom kriser och framgång, i stort format på 256 sidor med över 200 bilder och illustrationer. Texten är skriven av journalisten och författaren Göran Jonsson som 2018 kom ut med den hyllade boken om jazzens hundraåriga historia i Sverige – Frihetens blå toner. 

Jazzklubb Fasching i Stockholm är unik, den ägs av jazzmusikerna själva och dess publik. I den lokal på Kungsgatan där Fasching ligger har det spelats jazz ända sedan 1930-talet, först för en dansande och därefter för en lyssnande publik sedan Föreningen Sveriges Jazzmusiker (FSJ) tog över 1977.

Under mer än 40 år som jazzklubb har, grovt räknat, över 10 000 konserter getts. Världsstjärnor som Chet Baker, Chick Corea och Wayne Shorter har framträtt, liksom den svenska jazzens alla stora namn. Fasching har en unik ställning i svenskt musikliv som den största och mest långlivade arrangören av jazz, en mätning som också står sig väl internationellt med endast ett fåtal klubbar i världen som varit igång oavbrutet under längre tid än Fasching. Utöver jazz hörs här närliggande genrer som blues, funk, hiphop och soul och klubbens nattliv, främst representant genom klubbarna Blacknuss och Soul, har genom åren gjort Fasching lika beryktat bland unga hipsters som hos jazzdiggarna.

Men att driva jazzklubb har stundtals varit en kamp för överlevnad, boken backar inte för de svåra skedena i klubbens historia samt kom till sitt avslut under kanske den svåraste utmaningen någonsin för svenskt kulturliv – den rådande coronapandemin. Boken ges ut av Carlsson Bokförlag.

Köp på nätet – få den levererad till närmaste DHL Service Point
För hemleverans köp ”Boken om Fasching – postas” vid köpet on line (knapp ovan), boken kommer levereras till DHL Service Point närmast den adress du anger i köparens information i webshopen. Observera att mobilnumret är viktigt för att DHL ska kunna meddela dig om när ditt paket kommit fram.

Köp på plats
Du kan köpa boken i vår entrékassa när vi har öppet för konsert.

Här nedan hittar du några av bilderna från boken. För fotograf, klicka på bilden.