Bild på Dora Morelenbaum

Dora Morelenbaum

Singer-songwritern Dora Morelenbaum är en av de unga starka rösterna som leder Brasiliens nya musikaliska våg. Hennes musik blandar jazz, brasilianska rytmer och brassepoppen MPB, Música Popular Brasileira.

Dora är medlem i den Latin-Grammy-vinnande stjärnkvartetten Bala Desejo, ett banbrytande brasilianskt band som spridit brasiliansk musik till en helt ny publik. 

På senaste EP:n ”Vento De Beirada”, producerat av en av Rio-scenens stjärnor Ana Frango Elétrico, går Dora en annan musikalisk väg än Bala Desejos uppsluppna, avantgardistiska Tropicália-sound. Doras soloställ har en mer drömlik, mjukare MPB-hållning. Helt samtida, men med spår till Doras idoler Gal Costa och Maria Bethânia.

Dora Morelenbaum kommer från en musikalisk familj. Hennes pappa, Jaques Morelenbaum, är cellist, kompositör och dirigent och den uppmärksamme vet att han är en av artisterna på årets Stockholm jazz festival. Doras mamma, Paula Morelenbaum, är en älskad jazzsångerska.

Dora Morelenbaums sublima musik tar dig med på en sinnlig resa. Musiken är ny, men ändå omedelbart bekant, som att återupptäcka en tidigare kärlek. Och det gör du på jazzklubb Fasching, Kungsgatan 63.