Bild på Sanna Ruohoniemi

Sanna Ruohoniemi

Sanna Ruohoniemi sticker ut på jazzkartan, både i form av kompositioner och utstrålning.

Nu släpper hon nya albumet ”Let Everything Happen”, uppföljaren till ”Start from Nothing” som hyllades, bland andra av sajten Europe Jazz Media Chart som ett av de bästa musiksläppen i Europa i november 2018.

Vi talar om modern jazz förankrad i historien med allt från swing och grooviga bebop-toner till folkton och tango. Tidningen Opulens skrev efter ett gig:

Ryktet om hennes kapacitet hade också spridit sig, och det var mer än fullsatt. Variationen i det musikaliska fanns både i låtvalet och i Sannas röst, som visar upp en stor bredd. Sammantaget, en musikskapare och sångerska som det finns all anledning att ha koll på framöver.

Sanna Ruohoniemi är uppvuxen i finska Österbotten. Hon bor numera i Stockholm efter att via Sibeliusakademin i Helsingfors kommit till jazzutbildningen på Kungliga Musikhögskolan.

Nya ”Let Everything Happen” är inspelad i Atlantis-studion i Stockholm och mixad av Pål Svenre.

Fredrik Lindborg – saxofoner & basklarinett
Daniel Tilling – piano
Lars Ekman – bas
Daniel Olsson – trummor

Ruohoniemi har uppträtt runtom i Sverige och Europa. Bland annat flera gånger på Stockholm Jazz Festival, på anrika Pori Jazz i Finland och på Sydney International Women’s Jazz Festival.