Bild på Tilde Schweitzer Big Band

Tilde Schweitzer Big Band

Tilde Schweitzer Big Band startades våren 2023 och leds av trombonisten och arrangören Tilde Schweitzer. Debutalbumet “Vintage Lifestyle!” släpps i maj 2024 vilket storbandet firar med releasekonsert på Fasching. På skivan medverkar även Nils Landgren, Emmalisa Hallander och Leo Lindberg som gästsolister och Daniel Bingert som producent.

Tilde har, trots sin unga ålder, skrivit för några av landets ledande orkestrar som t.ex Radiosymfonikerna, Bohuslän Big Band, Wermlands Operas orkester, Stockholm Studio Orchestra och Livgardets Dragonmusikkår. Hennes musik beskrivs ofta som påhittig och detaljrik och det lillgamla örat gör att jazztraditionen hörs i arrangemangen. Passionen för storband har gjort henne till en skicklig arrangör, men även trombonist, och hon har medverkat i jazzorkestrar så som Norrbotten Big Band, Radiojazzgruppen, Bohuslän Big Band och Bluehouse Jazzorchestra.

Bandet består av den yngre generationens jazzmusiker, vilket har gett bandet sitt unikt uppfriskande, samtidigt stilenliga sound.

Toste Solum – trumpet
Erik Tengholm – trumpet
Benjamin Sällström – trumpet
Axel Lidgren – trumpet
Hannes Junestav – trombon
Hampus Adami – trombon
Simon Skogh – bastrombon
Amanda Sedgwick – altsaxofon
Isac Schillberg – altsaxofon
Eskil Larsson – tenorsaxofon
Sebastian Mattebo – tenorsaxofon
Morgan Lindgren – barytonsaxofon
Milos Lindegren – piano
Hugo Löf – kontrabas
Malte Wibell – trummor