Bild på Jeremy Pelt Quintet

Jeremy Pelt Quintet

The Artist: The Rodin Suite

Jeremy Pelt föddes i Kalifornien 1976. Han är alltså 43 år gammal. Men ålder är ju bara en siffra brukar det heta. Det stämmer extra väl på denne trumpetare som inte bryr sig så mycket om sin samtid. På skivor och konserter gräver han istället ned sig i post-bop-soundet och undersöker hur det hade låtit om den andra Miles Davis-kvintetten fortfarande varit verksam.

Pelt har skolats i Mingus Big Band och spelar ofta med Roy Hargrove Big Band och The Cannonball Adderley Legacy Band. Det hörs. Han har en självsäker attityd och en stor förkärlek till hur jazzen lät för en sisådär 50–60 år sedan. Han är ett givet namn för jazzälskare!

På senaste skivan, Jeremy Pelt: The Artist skapar han enastående jazztolkningar av den berömde franske skulptören Auguste Rodins mästerverk. Jazz Journal hyllade skivan och konstaterade att det är den mest ambitiösa musik Pelt släppt någonsin – man skulle helt enkelt kunna säga att mycket av magin med Rodins skulpturer övergick i musiken.

Nu tar Jeremy Pelt med sig ett enormt tajt band för att uppföra sin The Rodin Suite live på Fasching. Det kommer att kännas som att befinna sig i både New York på sextiotalet, Paris under tidigt 1900-tal och Stockholm idag.

 

Jeremy Pelt – trumpet
Chien Chien Lu – vibrafon
Victor Gould – piano
Corcoran Holt – bas
Allan Mednard – trummor