Jazzlab

Möt morgondagens jazzstjärnor från Kungliga Musikhögskolan!

Mainland Jazz Collective

Mainland Jazz Collective är en Stockholmsbaserad jazzsextett bestående av landets yngsta jazzmusikergeneration. Bandmedlemmarna är nuvarande eller nyutexaminerade studenter vid Kungliga musikhögskolan. Med framför allt Art Blakey och de musiker som spelade med hans band The Jazz Messengers som förebild, framför Mainland Jazz Collective svängig och dynamisk jazz rotad i 50- och 60-talstradtionerna. Merparten av bandmedlemmarna är flitiga arrangörer och bandet lägger stor vikt vid att varva gripande och spännande improvisationer med väl genomarbetade arrangemang och ett slipat ensemblespel. I den omfattande repertoaren ryms alltifrån egna kompositioner till jazzstandards, svenska melodier och mindre kända låtar. Denna kväll, 25/2, släpper bandet sin andra skiva, The Messenger, som naturligtvis finns att köpa på plats.

Erik Tengholm, trumpet och flygelhorn
Leonard Werme, altsaxofon
Hannes Junestav, trombon
Britta Virves, piano
Johan Tengholm, kontrabas
Oscar Johansson Werre, trummor

WAHLS TRIO

Arild Wahl inspireras både som musiker och kompositör av personer som Ornette Coleman, Thelonius Monk, Paul Bley m.fl. Under sitt andra år på Musikhögskolan i Stockholm satte han ihop en trio med musiker som är flexibla och mottagliga för ett öppet och lekfullt spel. Wahls Trio spelar låtar skrivna av Arild Wahl. Musiken är lekfull, svängig och luftig med stora utrymmen för improvisation och fria tolkningar. Jesper Söderqvist på vibrafon har förutom en uppenbar virtuositet ett mycket lekfullt och musikaliskt spel som passar Wahls kompositioner. Anders Langørgen på kontrabas har ett stadigt, musikaliskt och melodiöst spel vilket passar perfekt i denna typ av trio.

Jesper Söderqvist - vibrafon
Anders Langørgen - kontrabas
Arild Wahl - trummor


PUBLICERAD: 20190110


Måndag 25/2 2019

VI ÖPPNAR: 18:00
På scen ca: 20:00
Pris: Fri entré
Åldersgräns: 18 år
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Följ oss på Facebook! 280x150 Faschings Vänner 280x150 Presentkort - 280x150