Bild på The Wooten Brothers

The Wooten Brothers

I mitten av åttiotalet gav de fem bröderna Wooten ut det soul och discodoftande albumet The Wootens. Men då hade bandet redan funnits ett bra tag, sedan slutet av sextiotalet. De började nämligen spela ihop när de var väldigt små. Victor Lemonte Wooten som är yngsta brodern började lära sig spela musik redan som tvååring. När han var fem stod han redan på scen med sin bas. Och året därpå åkte han och hans bröder på turné som förband till Curtis Mayfield.

Mycket har hänt sedan dess. Idag består The Wooten Brothers av fyra bröder: Victor på bas och sång, Regi på gitarr och sång, Roy, även kallad ”Future Man, på percussion och sång samt Joseph som spelar keyboards och sjunger. Och deras erfarenhet är knappast något man behöver betvivla. Vid sidan av The Wooten Brothers har Victor och Roy gjort karriär med Béla Fleck and the Flecktones, där de kombinerar bluegrass och jazz. Joseph var i 18 år medlem i The Steve Miller Band och Regi undervisar i gitarr och musiklära vid sina Wooten Camps Programs.

Tillsammans utgör de ett band som både är extremt tekniskt skickligt och extremt medryckande. De blandar vilt från genrer som jazz, funk, soul, R&B, rock och bluegrass till en helt egen – unik – form av americana.

När dessa musikaliska bröder kommer till Fasching blir det garanterat röj – i två kvällar!

3/11
Victor Wooten – elbas/sång

Regi ”the teacher” Wooten – gitarr/sång
Roy ”futureman” Wooten – trummor/sång
Bob Franceschini- saxofon

4/11

Victor Wooten – elbas/sång
Regi ”the teacher” Wooten – gitarr/sång
Roy ”futureman” Wooten – trummor/sång
Joseph ”the hands of soul” Wooten – keyboards/sång

Bob Franceschini- saxofon