Jacob Karlzon

 

Jacob Karlzon är en av jazzsveriges mest namnkunniga. Han sågs nyligen på Fasching tillsammans med sångerskan Viktoria Tolstoy – och är givetvis också ledare för Jacob Karlzon 3 – trion där han ständigt utforskar jazzens möjligheter med lika delar teknisk briljans, harmonisk komplexitet och säker rytmik.

På senaste albumet ”Now” utforskade Jacob Karlzon elektroniska genrer som drum’n’bass och ambient samtidigt som han kopplade ihop dem med sitt eget akustiska pianospels jazziga fundament. Tanken var att göra musik som handlar om vårt nu – i en tid då vi självklart är både analoga och digitala och själv kallade sig Jacob Karlzon en ”virtual romantic” när han lanserade albumet. En etikett som träffar rätt – så rätt att OrkesterJournalen avslutade sin recension av skivan med orden: ”Storstilat och tänkvärt!”.

Det blir det alldeles säkert också när Jacob Karlzon åter står på Faschings scen för att framföra materialet live.

Jacob Karlzon - piano/elektronik
Morten Ramsbol - bas
Rasmus Kihlberg - trummor


PUBLICERAD: 20171219
FRÅN FASCHINGS ARKIV
Onsdag 7/2 2018
Kök & Bar

Köket serverar rustik husman från hela världen. 

Läs mer om restaurangen här

Boka bord: 
Köper du en matplatsbiljetter reserveras ett bord i ditt namn. Vänligen inta era matplatser senast 30 min efter att matsalen öppnats (för tider, se respektive konsert på hemsidan). Har du frågor till matsalen och bordsbokningen? Kontakta oss på bord@fasching.se

Presentkort - 280x150 Följ oss på Facebook! 280x150 Till kalendariet