Bild på Vega Trails // Support: Naoko Sakata

Vega Trails // Support: Naoko Sakata

Med inspiration från den amerikanska basisten Charlie Hadens duo-platta Closeness, Jan Johanssons och George Riedels Jazz på svenska, svensk fiolmusik och indisk klassisk musik, kommer nu brittiska duon Vega Trails till Fasching med sin egen version av folkinspirerad duojazz. 

Vega Trails består av kontrabasisten och kompositören Milo Fitzpatrick och saxofonisten och klarinettisten Jordan Smart. Två starka instrumentalister, tungt förankrade i den brittiska jazzscenen med Portico Quartet respektive Mammal Hands. Två själfullt karismatiska ekvilibrister som tillsammans skriver musik med stor rymd och klang på ett sätt som uppdaterar både den ambienta nutida jazzen och den norske saxofonisten Jan Garbareks episka fjordjazz.

 Vega Trails debutalbum, Tremors in the Static, släpptes på Gondwana Records i maj 2022. Nu kommer dessa två unga mästermusiker till Fasching för en kväll med atmosfärisk jazz. 

Vega Trails
Milo Fitzpatrick – bas, piano, percussion
Jordan Smart – saxofoner

SUPPORT: Naoko Sakata
Naoko Sakata är en improvisationspianist som är känd för sin frispråkiga, hjärtliga och intuitiva improvisationsstil. Hennes musik sträcker sig från djupet av stilla poetisk skönhet till intensiv explosiv kaos, där allt kommer samman som en kraftfull uttrycksform. Musiken hon skapar är sprungen ur stunden och är därför oefterhärmlig, ren improvisation. Förutom konstnärens frihet att uttrycka sig finns det inget annat och det är nästan omöjligt att klassificera i en genre eller kategori.