Bild på Niño de Elche

Niño de Elche

Utan tvivel kan den spanska musikern och konstnären Niño de Elche, född i staden Elche 1985, beskrivas som en ”anti”-flamenco-artist, som ifrågasätter och river murarna till den djupt passionerade men också på många sätt strikt definierade flamencon. 

Utbildad som flamencosångare, ”cantaor”, har Niño de Elche lämnat den traditionella flamencosfären och in i en irrlärig, samtida stil, där han samarbetar med artister som skådespelaren Angelica Liddell och flamencodansaren Israel Galván. 

Niño är också ordentligt insyltad i samtida konst där han samarbetar med koreografen Rocío Molina, engagerar sig i Mixed media-installationer och utforskar elektroniska ljudlandskap. 

Niño de Elche är en multidisciplinär artist i ordets rätta bemärkelse som kombinerar gitarrspel och flamencosång med improvisation präglat av en stor nyfikenhet i ett ständigt föränderligt, nästan rebelliskt förhållningssätt till sin konstnärliga katalog.

Så här säger han själv i El Periódico: 

“… I betray my public constantly. I am immersed in a permanent process of metamorphosis, and as a consequence, my attitudes, my methods and my ideologies are continually reformulated.”

Så, kom till Kungsgatan 63 och bli förrådda av denna oupphörligt fascinerande ”anti”-flamenco flamenco-artist.

Niño de Elche – röst
Raúl Cantizano – gitarr