Bild på New Tide Orquesta

New Tide Orquesta

New Tide Orquesta är tillbaka på Fasching. Enda konserten i Stockholm i år!
Hyllade New Tide Orquesta har sedan ett kvarts sekel stötts och blötts på turnéer genom Kina, Turkiet, Ryssland, Brasilien och hela Europa. Deras fokuserade spelningar är något av ett akustiskt, dynamiskt och musikaliskt mästerverk man inte bör missa.

Med kompositören Per Störby Jutbring i täten, har New Tide Orquesta, på hittills nio album och ett otal internationella turnéer, utvecklat en helt unik spelstil; en egensinnig blandning av modern kammarmusik, nuevo tango, minimalism och fri improvisation. De har genom år av turnerande mutat in en alldeles egen plats på den internationella musikscenen och de har spelat på oräkneliga festivaler, klubbar och konserthus runt om i hela världen. Som ständiga outsiders känner de sig lika hemma i en konserthall i Peking, som på en rockklubb i Moskva, en tangoklubb i Buenos Aires eller en jazzklubb i Istanbul.

I november 2022 släppte New Tide Orquesta skivan Mo:nster Outside med musik från föreställningen med samma namn som gruppen skapat tillsammans med den New York-baserade koreografen Sidra Bell. Ikväll får vi höra delar av den musiken men också repertoar från hela gruppens digra karriär.

Per Störby Jutbring – bandoneon, syntar
Livet Nord – femsträngad violin
Johanna Dahl – cello
Thomas Gustavsson – piano
Josef Kallerdahl – bas
Johan Adling – ljuddesign