Bild på MIRIAM AIDA

MIRIAM AIDA

Svensk-marockanska sångerskan och kulturprofilen Miriam Aïda har släppt nio album i eget namn, turnerat i Skandinavien, Europa, Brasilien och Japan, medverkat regelbundet i TV och radio, mottagit priser och utmärkelser och även fått hedersuppdraget att intervjua Polarpristagaren Wayne Shorter på PolarPrize/PolarTalks.

Våren 2023 släppte Miriam albumet ”Pieces” där Miriam Aïda och hennes band dyker ner i afromusikens olika uttryck, som i mötet och krocken med den Nya Världen i kölvattnet av slavhandeln, tagit olika riktningar i Karibien, USA och Sydamerika. Här finns bl. a. Beyoncés ”Freedom” och Nina Simones ”Four Women” från 1966, som då var en reaktion på en serie händelser under Civil Rights Movement. Miriams variant släpptes som singel den 24 februari 2023 som ett bidrag för att uppmärksamma Black History Month.

”Miriam Aïdas starkaste album hittills”, skriver Sydsvenskan. Pieces mottogs av en enig kritikerkår som hyllade och delade ut höga betyg. Miriam har bakgrund i både Sverige och Marocko, och från scenen bygger hon broar till sin publik som sträcker sig förbi nationalitet, kultur, språk, färg, genus och religion. Intimt, ärligt och alltid groovy!

 

Miriam Aïda – sång
Mats Andersson – gitarr
Rubem Farias – bas
Finn Björnulfson – percussion
Ola Bothzen – percussion