Bild på Michelle Gurevich

Michelle Gurevich

Den kanadensiska singer-songwritern Michelle Gurevich, med det tidigare artistnamnet Chinawoman, kombinerar humor med svart realism i sånger som ställer henne i ett musikaliskt landskap mellan slowcore och lo-fi pop. 

Michelle är influerad av hennes ryska arv, föräldrarna immigranter från det dåvarande Sovjet där mamman var Kirov-ballerina från Odessa. Michelle växte upp med föräldrarnas samling av sovjetiska och europeiska 70-talsskivor. Allt det dramatiska, dekadenta, allvarsamma paketeras i en storslaget sorgsen musik inspirerad av den stora europeiska vistraditionen.

Michelle Gurevichs sånger rör sig både med storslagna retromotiv och med en överrumplande uppriktighet. Det är melodidrivna, sentimentala, tragikomiska sånger vilande i en skugglik glamour. 

Med fullsatta konserter i Istanbul, Berlin, Warszawa och Aten, har Michelle etablerat en nisch som rymmer den östeuropeiska diasporan, Berlins queer-scen och de med smak för den melodramatiska musiken signerad en Charles Aznavour, Zeki Müren och Nikolai Slichenko.