Jazzlab: Åberg Trio + Fusion Frenzy

Möt morgondagens jazzstjärnor i detta samarbete med Kungliga Musikhögskolan. Konserten efterföljs av jam

Denna kväll möter vi Åberg Trio (gästade av Joakim Milder) samt Fusion Frenzy

Åberg trio är en Stockholmsbaserad jazzgrupp som huvudsakligen spelar musik skriven av pianisten och bandledaren Isak Åberg. Denna ensemble levererar lekfull improvisationsmusik som är utformad för att beröra fler än enbart den erfarna jazzpubliken. Med influenser från folkmusik och den svenska vistraditionen skapar gruppen ett genuint och melodiskt sound som tilltalar gammal som ung. Lyssna själv!

Isak Åberg – Piano
Olle Lannér Risenfors – Kontrabas
Richard Andersson Rasheed – Trumset
Gäst: Joakim Milder – Saxofon

Fusion Frenzy

Under hösten 2022 förenades fem ensliga musiker i sin sorg över bristen på shredgitarr, slapbas och utdaterade synthljud i sina liv. Efter att ha insett att inga andra än de själva skulle råda bot på problemet samlades de i KMHs lokaler för att äntligen få spela all den musik som de tidigare bara hade fått öva på i sina barndomsrum. Fusion Frenzy var fött!

Den här kvällen kommer Fusion Frenzy bjuda på en musikalisk berg- och dalbana som börjar med att gå från noll till hundra på två udda takter för att sedan fortsätta gasa hela vägen ut i det efterföljande jammet! Bandet utlovar en kombo av gamla fusionklassiker och egenskrivna framtida sådana, nästan alla av kategorin ”Nåväl, vem behöver egentligen mat på bordet?”.

Varmt välkomna för att insupa en årsranson av musikaliskt koffein, varmt välkomna till Fusion Frenzy!

Erik Kjellqvist – Saxofon
Johannes Persson – Gitarr
Johannes Annfält – Keyboard
Hampus Westin – Elbas
Axel Nilsson – Trummor