Bild på Delvon Lamarr Organ Trio

Delvon Lamarr Organ Trio

FÖR TILLFÄLLET HAR VI PAUSAT FÖRSÄLJNINGEN AV KONSERTEN I AVVAKTAN PÅ NYA FÖRHÅLLNINGSREGLER FRÅN FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN.

Nytt datum för konserten. Köpt biljett gäller vid det nya tillfället

 

Delvon Lamarr Organ Trio – eller kort och gott DL03 – debuterade med Close But No Cigar 2016 och blev snabbt etta på amerikanska jazzlistan. Men för den som vill få en bättre inblick i hur denna trio låter när de snart kommer på besök på Fasching rekommenderas snarare att söka upp livealbumet Live at KEXP! – en skiva som bubblar av frenetisk spelglädje. Liveskivan innehåller både låtar som DL03 skrivit själva och superklassiker som Curtis Mayfields mästerliga ”Move On Up”.

Tajmingen är utsökt och det märks att organisten Delvon Lamarr älskar att spela inför publik (även mellansnacken sprudlar av glädje över att stå på scen!). Inte så konstigt att de har hunnit spela på stora festivaler som Monterey Jazz Festival och på otaliga klubbar runt om i världen.

Ända sedan starten hemma i Seattle har bandet stått för en rytmisk soul där orgelsolona låter som om Lamarrs fingrar jagar varandra över klaviaturen. Låtarna utvecklas inte sällan utifrån hans flinka spel – och så följer de båda andra instrumentalisterna med och broderar ut. En av många tänkbara referenser är Booker T. & the M.G.’s, men på ett helt eget sätt. Själv har Lamarr sagt att bandet spelar ”soulmusik med starka jazzinfluenser” – och det gör dem helt perfekta för ett besök på Fasching!