Bild på Club Soul 30 år

Club Soul 30 år

SOUL PÅ FASCHING FYLLER 30 ÅR!

Hösten 1993 öppnades dörrarna till en klubb som ingen kunde ha trott skulle överleva i hela tre decennier.
På jazzklubb Fasching i Stockholm har hängivna Soul-fans fyllt dansgolvet från midnatt till 04 varje lördag de senaste trettio åren. Det enkla receptet heter ”världens bästa Soul-musik på vinyl”, vilket har visat sig vara ett helt oslagbart koncept i en stad där de flesta klubbar vanligtvis inte ens överlever sitt eget ettårsjubileum. Utöver den musikaliska inriktningen, har klubben även behäftats med epitetet “Stockholms gladaste dansgolv” – något som den öppna, avslappnade och glädjefulla Soul-publiken är orsaken till.
20.00-21.00 Anders Hansson, Tom Pyl, Scot James (Foajén)
20.00-21.15 Rob, Fred, Munk
21.15-22.00 Noble & Heath
22.00-22.45 Fred & Scot James
22.45-23.30 Ady Croasdell
23.30-00.15 Anders Hansson & Tom Pyl
00.15-01.00 Rob & Munk
01.00-01.45 Noble & Heath
01.45-02.30 Ady Croasdell
02.30-03.15 Noble & Heath
03.15-04.00 Rob, Fred, Munk
Norra Europas mest långlivade klubb har uppskattningsvis haft över en halv miljon besökare sedan den där första legendariska öppningskvällen då kön slingrade sig hela vägen från Kungsgatan 63 förbi Oscarsteatern, ned mot Burger King och runt hörnet på kvarteret utmed Vasagatan.
Soul’s genre-specifika namn valdes för att det i början av nittiotalet inte fanns några som helst andra dansgolv i huvudstaden som spelade just Soul – något som idag kan vara svårt att föreställa sig, nu när även de mest obskyra northern soul-låtarna kan höras i högtalarna på vilken uteservering som helst.
Bakom klubben står tre av landets främsta Soul-DJ’s: Robert Baum, Magnus Räms och Fredrik Ekander – även kända som The Swedish Soul Mafia. De har samlat och DJ:at Soul på vinyl ända sedan tidiga 80-talet och har genom decennierna bjudit in hundratals andra gäst-DJ’s – både från hela Sverige och hela världen – för att sprida upplyftande Soul-musik till så många nya fans som möjligt.
Även om samlingsnamnet på klubben är genre-specifikt, så är den musikaliska bredden maximal. Från sen 50-tals R&B hela vägen via 6T’s, Motown, Jazz, Latin, Modern, Northern, Southern, Rare Grooves, Boogie till Disco, Soulful House, Acid Jazz och Hip Hop samt helt nya retro-modern vintage Soul-releases. Alla sorters upplyftande, svängig, själfull, befriande och himmelsk dansmusik funkar på Soul!
För att fira dessa tre årtionden av världens bästa dansmusik i huvudstaden, så har man valt att bjuda på en SOUL SPECIAL lördagen den 18:e november. Dörrarna öppnar redan kl 20.00 denna kväll, så firandet – och dansen – kommer att pågå i hela åtta timmar!
Kvällen till ära så har Soul bjudit in tre framstående engelska soul-DJ’s som nu besöker Sverige för första gången:
Ady Croasdell är en legendarisk DJ på den engelska northern soul-scenen. Han står bl a bakom the 6T’s Rhythm and Soul Society’s 100Club Soul Allnighters i London, som nyligen firade sitt 44:e jubileum. Ady är också ansvarig för skivbolaget Kent Records, vilket är ett av världens främsta inom Soul-genren.
Noble & Heath är just nu den hetaste DJ-duon på den engelska Soul-scenen. Emma och Sophie har spelat på klubbar över hela England och i Europa och har en egen radio-show på Soho Radio i London. Med allt från undergroundspelningar till återkommande gigs på såväl Glastonbury-festivalen som Royal Albert Hall, så har de skapat sig ett lojalt following baserat på en bred cross-over Soul-mix helt riktat mot dansgolvet.
Utöver dessa tre mycket eminenta namn, så får Robert, Magnus och Fredrik också förstärkning i båset av Souls välkända gäst-DJ’s Scot James, Anders Hansson och Tom Pyl.
Under kvällen kommer det även visas exklusiva klipp från den framstående brittiska fotografen och filmmakaren Dean Chalkley’s kommande kortfilm “Good For The Soul” med svenska skådespelaren och dansaren Durassie Kiangangu.
På CLUB SOUL’s Spotify-profil har man precis startat en ny och väldigt välblandad spellista med låtar som man vanligtvis kan förvänta sig att höra en natt på klubben. Det är nu 30 låtar där, men alla gäst-DJ’s kommer gradvis att fylla på med sina dansgolvsfavoriter ända fram till den 18 november!