Bild på CALDERAZZO/ BROSTRÖM/ SJÖSTEDT/ OUSBÄCK

CALDERAZZO/ BROSTRÖM/ SJÖSTEDT/ OUSBÄCK

En banbrytande musikalisk satsning har fyra stora musiker – Joey Calderazzo, Håkan Broström, Martin Sjöstedt och Karl-Henrik Ousbäck – förenats för att skapa en förtrollande fusion av ljud som överskrider genrer och fängslar publik över hela världen. Detta elektrifierande samarbete innebär en sammanflätning av virtuos talang och lovar en musikalisk upplevelse som inte liknar något annat.

Joey Calderazzo är en lysande stjärna inom jazzvärlden, berömd för sina hypnotiserande pianofärdigheter och innovativa kompositioner. Genom åren har han uppträtt med legendariska musiker och har fått kritikerros för sitt arbete som solomusiker. Som en produktiv jazzpianist med en distinkt stil är Calderazzos framträdanden kända för sin emotionella djup och tekniska briljans.

Basisten Martin Sjöstedt hyllas för sin dominanta närvaro på scenen och sin exceptionella förståelse för rytm och harmoni. Han bidrar med en rik erfarenhet till detta samarbete, efter att ha spelat tillsammans med otaliga jazzikoner och medverkat på många framgångsrika inspelningar. Sjöstedts oklanderliga timing och uppfinningsrika tillvägagångssätt till basen skapar en solid grund för ensemblen.

Saxofonisten Håkan Broström har länge varit en pionjär inom den samtida jazzscenen. Hans själfulla och uttrycksfulla spel har vunnit honom erkännande och en hängiven global fanskara. Broströms inneboende förmåga att skapa suggestiva melodier har gett honom samarbeten med några av de mest ansedda musikerna i branschen.

Karl-Henrik Ousbäck anses allmänt som en av de främsta slagverkarna i sin generation. Hans flytande teknik, dynamiska rytmer och inneboende musikalitet gör honom till en eftertraktad samarbetspartner för artister inom olika genrer. Ousbäcks exceptionella talang och energi bakom trumsetet infunderar varje framträdande med spänning och innovation.

Kvartetten, bestående av Calderazzo, Broström, Sjöstedt och Ousbäck, förenar sina oöverträffade musikaliska färdigheter och utforskar jazzens gränser samtidigt som de omfamnar influenser från olika musikaliska traditioner. Deras kemi på scenen är ofrånkomlig, och deras framträdanden lämnar publiken förtrollad. Med varje musiker som bidrar med sin distinkta stil och konstnärliga känslighet är deras kollektiva briljans utan motstycke.

Förutom att visa upp sin individuella virtuositet är samarbetet inställt på att presentera originalkompositioner som återspeglar deras gemensamma vision för modern jazz och tar publiken med på en transcendent musikalisk resa. Deras repertoar kommer att inkludera en mix av innovativa ominterpretationer av jazzstandards och fängslande nya kompositioner.

Joey Calderazzo – piano
Håkan Broström – altsaxofon
Martin Sjöstedt – bas
Karl-Henrik Ousbäck – trummor