Bild på Vivian Buczek

Vivian Buczek

Releasekonsert Le Grand Michel 

Vivian Buczek är en av Sveriges främsta jazzsångerskor. Den dynamiska och färgstarka sångerskan hyllad i såväl Sverige som utomlands äger scenen och hänför publiken med sin genuina färgstarka närvaro. Hon behärskar jazzens idiom med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an och bär stolt vidare den kvinnliga jazzvokalens fackla. Vivian började sin musikaliska resa för 20 år sedan och har sedan dess turnerat runt om i världen och etablerat en sångkarriär med en rad album från 2000 till 2024 

Vivian’s kommande albumrelease  “Le Grand Michel” är en hyllning till en av hennes favoritkompositörer, den franske kompositören, pianisten och dirigenten Michel Legrand. Vivian tolkar ett urval av sina favoritkompositioner av Legrand i romantiska, djärva och dynamiska arrangemang skrivna av Vivians musikaliske partner pianisten och arrangören Martin Sjöstedt. Tillsammans är de uppbackade av den dansk/svenska rytmsektionen bestående av den danske basisten Jesper Bodilsen samt ungerska trumkalibern Zoltan Csörsz som är uppväxt Malmö och samarbetat med Vivian sedan starten på hennes karriär. (Trumslagaren Zoltan Csärsz har även haft nöjet att få  samarbeta med kompositören Michel Legrand.)

Kvartetten gästas på albumet och konserten av den danska munspelsvirtuosen Mathias Heise samt en av Sveriges främsta och färgstarka trumpetare  Peter Asplund.

“Jag har alltid varit förtjust i Michel Legrand och sedan länge drömt om att få göra ett projekt där jag får tolka hans musik på mitt sätt.  Hans musik och texter skrivna av Alan & Marilyn Bergman står för det jag främst vill förmedla till min publik; romantik, dynamik, melankoli men även blues och sväng.”

Gruppen tolkar några av den franske kompositörens mest kända pärlor, bl.a Windmills of Your Mind och “I Will Wait For You” som kommer från en av Legrands mest kända filmer 1963 “Paraplyerna i Cherbourgh”. 

Vivian Buczek -vokal
Mathias Heise- munspel
Martin Sjöstedt -piano/Rhodes
Peter Asplund – trumpet/ Flugelhorn / vokal
Jesper Bodilsen- bas
Zoltan Csörsz – trummor