Bild på VIVIAN BUCZEK FEAT. SEAMUS BLAKE

VIVIAN BUCZEK FEAT. SEAMUS BLAKE

Dynamisk, närvarande och spontan,Vivian Buczek, hyllad i Sverige som utomlands. Vivian äger scenen och hänför publiken med sin genuina färgstarka närvaro. Hon behärskar jazzens idiom med en ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an och bär stolt vidare den kvinnliga jazzvokalens fackla.

På nästkommande skiva ROOTS dyker Vivian Buczek ner i sina rötter och belyser hur viktiga dessa är för henne.

Vivian har musiken djupt ner i själen och blodet då hon är uppvuxen i ett två polsk/svenskt jazzmusikerhem där jazzen, bluesen, soulen och svänget flödade konstant och där denna genomgående röda tråd alltid har varit en ledstjärna i hennes uppväxt och musicerande.

Vivian återvänder till sina musikaliska rötter i en ny internationell konstellation. En saxofonist med världsrykte medverkar exklusivt på skivan och konserten med sitt otroligt färgstarka och dynamiska spel, Seamus Blake. Kanadensaren är uppvuxen i New York där han slog genom och spelat genom åren med många av vår tids ledande jazzikoner som Anita O’day, John Scofield, Avishai Cohen, legendariska Mingus Big Band m.fl.

Kompet består av multitalangen arrangören och pianisten Martin Sjöstedt, danska basvirtuosen Jesper Bodilsen och den yngre svenska generationens trumstjärna Adam Ross. Gruppen gör i mars 2022 en lång Sverige turne med nya skivan ROOTS med turnéavslut på Fasching där de tillsammans skenar iväg i ett passionerat och hejdlöst sväng!!

Seamus Blake räknas som en av vår tids största stilbildare på saxofon. Hans tolkningar av klassiska jazzkompositioner har alltid något högst nutida över sig. I samarbeten tillsammans med jazzgiganter som Wayne Shorter och Herbie Hancock har han tagit plats och självklart hävdat sitt sofistikerade saxofonspel. En annan av vår tids stora – John Scofield – har kallat honom ”extraordinär, en total saxofonist”.

Vivian Buczek -Vokal
Seamus Blake – Tenor Saxofon
Martin Sjöstedt -Piano
Jesper Bodilsen – Bas
Adam Ross – Trummor