Bild på Vilma Flood

Vilma Flood

Det tog inte många dagar efter att Vilma Flood släppte nya albumet Moodswinger, producerat av Tobias Fröberg, innan hon gick upp på förstaplatsen på Kritiker.se:s lista över de album som fått bäst betyg i år, och sedan dess har hyllningarna inte avtagit. När hon spelade på Kalmarfestivalen jublade t.e.x. Barometern och kallade henne ”Festivalens stora fynd” och fortsatte: ”Låten Moodswinger följs upp med How I Love Being Alive, där stämmorna drogar en till gåshud, och Green Eyed Moron som är släpig skogsblues med pondus. Hennes personliga texter rymmer gott om melankoli, men också hyllningar till de viktiga personerna i hennes liv. Den knappa halvtimmen vi får med Vilma Flood och hennes band är stark hela vägen. Allra bäst är slutrefrängen i kraftballaden Fan Of You, som innebär ett av festivalens mest träffande ögonblick.”

På ”Moodswinger” har Vilma tillsammans med producenten Tobias Fröberg (Jill Johnson, Tomas Andersson Wij, Ane Brun, Frida Hyvönen mfl) utforskat musikaliska landskap långt bortom debutens mer blues- och countryinfluerade värld. Albumet spelades in i Tobias studio på Gotland mitt i mörkaste december och Vilma och bandet bodde i ett hus utan värme och eldade konstant. Inspirationen kom från dessa artisters starka röster, mörka texter och sköra, exakta, ljudbilder: Melanie Safka, Ane Brun, Leonard Cohen, Karen Dalton och Alela Diane.

—–

Denna kväll utgörs av två separata konserter, kl 18 och kl 21 med 50 exklusiva biljetter till vardera konsert.

Du som har biljett till den tidigare konserten ombeds lämna ditt bord senast 19.30 för att personalen ska kunna städa undan och desinficera lokalen enligt gällande regler inför nästkommande konsert. Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, vänligen mejla bord@fasching.se

Konserten kl 21 streamas även på Faschings Facebooksida, klicka här.