Bild på Goran Kajfes Tropiques

Goran Kajfes Tropiques

Tropiques spelar en egen typ av musik som skulle kunna beskrivas som hypno-jazz och denna kväll får vi höra helt ny musik från gruppens kommande album Tell us (Wejazz) som släpps den  22 mars, denna gång förstärkta av en briljant stråksektion. Tropiques musik skapas utifrån en semi-improviserad ingång som ofta tar utgångspunkt i enkla fragment (basgångar, melodier) som repeteras, förskjuts och omorkestreras i stunden.
Med sina långa formkurvor försätter den både musiker och lyssnarna i tillstånd, en resa bland färger som gradvis läcker in i varandra och skiftar. Den konstnärliga kärnan rymmer en mot-kommentar till den uppskruvade snabbmatskultur som är vår samtid; bandets musik är en musikalisk uppmaning till reflektion och nedsaktande, genom lyssnandet.
Det är musik som låter lyssnaren vara i och bli till tillsammans med ljuden.
Debutskivan ”Enso” och uppföljaren ”Into the wild” fick oerhört positiva recensioner i Sverige och internationellt, recensioner som vittnade om ett starkt behov av denna musik, kanske för att den säger något om vår samtid och om vikten av att vara här, nu.
Goran Kajfeš – Trumpet, Synth, Alexander Zethson – Piano, Synth Johan Berthling – Kontrabas Johan Holmegard – Trummor, Josefin Runsteen – Fiol Leo Svensson Sander  – Cello