Bild på Trettondagsblues

Trettondagsblues

Stockholms Bluesförening traditionella ”Trettondagaftonblues” äger rum torsdag 6 januari. Det blir blues för hela slanten! Först ut blir det duon Örjan Mäki och Leffe Williamsson. Därefter blir det Lollo Gardtman och Mr Bo & The Voodooers. Vi avslutar med den amerikanska gitarristen Super Chican uppbackad av Mr Bo & The Voodooers. Det blir även stipendieutdelning av Sven Zetterbergs Bluesstiftelse.

Örjan Mäki

Örjan Mäki gitarrist i Americana bandet Willy Clay Band och frontman i sitt eget Favorite Hippies gör ett akustiskt set tillsammans med munspelaren/sångaren Leffe Wiliamsson från Blue Comets och Williamson Blues Band. Förutom Örjans egna låtar så lär det bjudas på tolkningar av Robert Johnson , Little Walter , Muddy Waters m.m.

Lollo Gardtman med Mr Bo & The Voodooers

Lollo Gardtman är en magnifik artist med en helt egen ton oavsett vad hon framför. Hon känner sig särskilt hemma inom Funk och Soul och har sedan hon började samarbeta med Mr Bo & The Voodooers satt ett starkt avtryck på den svenska bluesscenen. ”Hon har en av de absolut bästa svenska rösterna jag har hört under mina närmare 70 år”, säger Nils Lönnsjö, mångårig festivalgeneral för Åmåls Bluesfest” . Lollo Gardtmans och Mr Bo & Voodooers samarbete startade 2016 då Lollo gästade bandet vid en spelning på Nefertiti och man har sedan dess gästat ett stort antal klubbar och festivaler med stor framgång. Lollo har jobbat med många av landets största artister, gjort sig känd i norsk TV och firar ständigt triumfer som liveartist. De senaste åren har hon alltmer profilerat sig med egenskrivet material och skivutgivningar.
Mr Bo & The Voodooers är den prisade göteborgska gruppen som under 25 års tid har mött sin publik runt om i Skandinavien . Bandet har genom åren mejslat fram ett musikaliskt universum där deras version av blues, R&B, gospel och soul kokats samman till ett ytterst personligt uttryck.

Mr Bo -sång&gitarr
Bo Hansson -hammond
Lars Mellqvist -bas
Roger Mörck -trummor

SUPER CHIKAN

James ”Super Chikan” Johnson är en amerikansk bluesartist som bor i Clarksdale, Mississippi. Han är släkt med bluesartisten Big Jack Johnson. Han bygger sina instrument själv med material alltifrån en bensindunk till cigarrlåda.

Det märkliga är att han får det att låta så bra. Han är en stor underhållare och berättare så halva behållningen från hans konserter är hans mellanprat. Hans album Chikadelic vann priset som bästa skiva i kategorin traditionell blues. Det är svårt att hitta en artist som har djupare rötter i bluesdeltat än Super Chikan.

SVEN ZETTERBERGS BLUESSTIFTELSE är en stiftelse som har till syfte att främja intresset för bluesmusik i Sverige, Finland, Norge och Danmark. Stiftelsen uppfyller sitt ändamål genom att årligen dela ut ett ”Pris till minne av Bluesmannen Sven Zetterberg” till en person, ett band, eller en förening som verkar för ändamålet.