Bild på Tigern säger Brr BARNKONSERT

Tigern säger Brr BARNKONSERT

Med Tigern säger Grr (2013) skapade kompositören Anna Einarsson (musik) och författaren och poeten Lotta Olsson (texter) en föreställning som älskades av både publik och kritikerkår. Lekfulla texter med starka rim, medryckande melodier i gränslandet mellan jazz och visa samt framstående musiker gjorde att skivan blev en succé. Lira kallade den en blivande ”modern barnmusikklassiker” – och frågan är om de inte hade rätt?

Uppföljaren Tigern säger Brr (2016) handlade fortfarande om en tiger som säger något, men nu hade det blivit vinter. Grr har bytts till Brr.  Även denna gång var det Anna Einarsson som skrivit musiken och Lotta Olsson som skrivit texterna. Skivan nominerades till Manifest-priset. Gruppen har turnerat hela vårt avlånga land och musiken har uppskattats av såväl barn såsom deras föräldrar. Vid denna konsert hörs framför allt musik från ”Brr” men även sånger från ” Grr” kan dyka upp!

Musiken framförs tillsammans med Anna Einarsson av : Elin Forkelid, saxofoner Monica Dominique,piano Backa Hans Eriksson, bas och Chris Montgomery, trummor.