Bild på Theo Croker / Petter Eldh´s Koma Saxo feat. Sofia Jernberg

Theo Croker / Petter Eldh´s Koma Saxo feat. Sofia Jernberg

Theo Croker är en lysande bandledare, kompositör och arrangör – samt en mycket säker solist. Hans farfar Doc Cheatham har tjänat som influens och skulle idag vara mycket stolt över sitt barnbarn. Croker var bara elva när han började spela trumpet och hans spel har förfinats i studier vid Oberlin College och under den tid då han var resident vid House of Blues i Kina. På skiva har han aldrig övertygat lika mycket som nu. Detsamma gäller för hans närvaro på scen. Wall Street Journal hyllade en Croker-livespelning i New York i maj med orden: ”den underbara, direkta kommunikationen som finns mellan bandmedlemmarna skulle kunna hänföra vem som helst som är öppen för nya musikupplevelser”. Senaste plattan Star People Nation kom 2019 och har hyllats av recensenterna.

Välkomna till en kväll med urban beatjazz som rör sig gränslöst och begåvat mellan samtid och tidig afro-amerikansk tradition.

Theo Croker – trumpet, sång, laptop, effekter
Mike King – keyboard
Eric Wheeler – bas
Shekwaga Ode – trummor

Petter Eldh presents Koma Saxo feat. Sofia Jernberg 
Koma Saxo är en nystartad superkvintett som leds av den Berlinbaserade svenska basisten Petter Eldh. Det enormt hypade debutalbumet, släppt på ambitiösa finska bolaget We Jazz, motsvarade absolut förväntningarna och låter hundra procent nutid, något av det absolut mest spännande inom nordisk jazz just nu, denna gång tillsammans med röstkonstnären Sofia Jernberg


Petter Eldh – bas
Christian Lillinger – trummor
Otis Sandsjö – saxofon
Jonas Kullhammar- saxofon
Mikko Innanen – saxofon
Sofia Jernberg – röst

 

Stockholm Jazz Festival 2021 äger rum 15-24 oktober

Festivalen är den tionde upplagan sedan Stockholm Jazz Festival flyttade inomhus och förlades till hösten (2012). Stockholm Jazz Festival drivs av Jazzklubb Fasching men är också en “paraplyfestival” där stora delar av det fria arrangerande musiklivet i Stockholm deltar, liksom Kulturhuset Stadsteatern och Konserthuset. Festivalen har stöd från Kulturrådet, Stockholm Stad, och Region Stockholm.