Bild på The Cookers

The Cookers

Tyvärr har vi under rådande omständigheter tvingats ställa in detta evenemang. Vi ber om ert tålamod medan vi jobbar på att sätta nytt datum.

We are sorry to inform all guests this event is cancelled. Please be patient as we work on a new date.

New York-septetten The Cookers har kallats “A dream team of forward-leaning hard-bop” i The New York Times. Inte så konstigt – de är ett riktigt lag, de är fenomenala på sina instrument och de kan jazzhistorien på sina fem fingrar.

För den som älskar kompetent och historiskt förankrad jazz med ett hard-bop-uttryck – som dock samtidigt vågar ta ut svängarna och gå i oväntade riktningar – är detta bandet som gäller. The Cookers medlemmar började spela jazz i New York under sextiotalet – och har suttit in med kända namn som Keith Jarrett, Miles Davis, Herbie Hancock, Lee Morgan, Art Blakey, Sonny Rollins, Joe Henderson, Freddie Hubbard, Dexter Gordon och Max Roach … för att, som det heter, nämna några! Detta är jazzhistoria – och den äger snart rum på Faschings scen.

Tillsammans i The Cookers fortsätter de alltså på det inslagna hard-bop-spåret, spelat på ett utsökt sätt. Men de bjuder också på lite post-bop – och improvisationsutflykter. Räkna kort och gott med något alldeles extra denna kväll – när The Cookers lämnar New York och sitt vanliga tillhåll på Smoke Jazz & Supper Club för ett gästspel på Fasching.

Och bandnamnet har de förstås valt med omsorg. Kokande jazz när den är som bäst.

 

Billy Harper – tenorsaxofon 
Eddie Henderson – trumpet 
Donald Harrison – altsaxofon
David Weiss – trumpet
George Cables – piano 
Cecil McBee – bas
Billy Hart – trummor