Bild på Svaneborg Kardyb / Kadi Vija Key Project

Svaneborg Kardyb / Kadi Vija Key Project

Svaneborg Kardyb

Debutalbumet fick utmärkelserna Årets jazzkomponist och Nytt jazznamn av Danish Music Awards. Vi instämmer i hyllningarna; Svaneborg Kardybs minimalistiska och elektroniska atmosfärer är konstnärligt intressanta, men även tillgängliga för en bred publik. Med en fin publiknärvaro, ett elastiskt och organiskt samspel är detta en kväll att se fram emot. Boka kalendern!

Nikolaj Svaneborg – Würlitzer, synthesizer, piano,
Jonas Kardyb – drums, percussion

Kadi Vija Key Project

Kadi Vija Key Project skapar en gåtfull, cineastisk stämning, som om Kaurismäki hade filmatiserat ett manus av Tove Jansson. Ensemblen centreras omkring den egensinniga finsk-estniska sångerskan Kadi Vija (f 1985). Egentligen är vokal instrumentalist en mer korrekt beskrivning, då hon använder rösten som ett instrument. På albumet Ugly Beauty är de vokala insatserna uteslutande ordlösa.

Vi möter henne denna kväll med sitt senaste projekt, Kadi Vija Key Project, bestående av en spännande line up med några av Finlands främsta musiker. Debutalbumet Roaming In The Contemporary Society To Make Peace With It fick ett varmt mottagande “Kadi Vija is like a rare instrumemt” (Helsingin Sanomat).

Kadi Vija – vocal
Max Zenger – bass clarinet
Tuomo Dahlblom – guitar
Tuomas Timonen – drums

 

Denna kväll är del av Nordic Jazz Comets. Projektet handlar om att presentera den mångsidiga nordiska jazzen på internationella scener och sammanföra musiker, arrangörer och supportorganisationer för att bygga branschens framtid på kreativitet och hållbara värden.