Bild på STREAM: Ron Carter

STREAM: Ron Carter

Nu startar Fasching upp ett samarbete med livestreamplattformen Doors och börjar därmed även sälja biljetter till sina direktsända konserter. Du köper biljett via biljettknappen och ser konserten via den länk som du får skickad till dig efter betalning. Observera att denna konsert enbart går att se i direktsändning, så var redo!

Ron Carters senaste besök i Stockholm och på Fasching restulterade i hans senaste skiva, Foursight – Stockholm v.2

DN:s kritiker Johannes Cornell har kallat honom för ”jazzkontrabasisternas jazzkontrabasist” och det säger något om Carters status och ställning inom jazzen. Som bekant turnerade han Europa runt med Cannonball Adderley innan han blev medlem i Miles Davis Quintet i fem år mellan 1963 och 1968 och listan över samarbetspartners och priser är snarast oändlig.

Han är hedersdoktor vid två universitet och Professor Emeritus vid institutionen för musik vid The City College of New York. Han lär vara en sträng lärare – som förväntar sig att studenterna ständigt gör sitt bästa.

Med mer än 2500 skivinspelningar i ryggen och ständigt nya turnéer är han också ytterst verksam som musiker. På scen matchar han en gentlemannamässig klädsel med ett ekvilibristiskt exakt spel.