Bild på STREAM: Maja Francis

STREAM: Maja Francis

Nu startar Fasching upp ett samarbete med livestreamplattformen Doors och börjar därmed även sälja biljetter till sina direktsända konserter. Du köper biljett via biljettknappen och ser konserten via den länk som du får skickad till dig efter betalning. Observera att denna konsert enbart går att se i direktsändning, så var redo!

När Maja Francis släppte sin debutsingel ’Last Days Of Dancing’ 2015 var det som att en frisk fläkt blåste över Sverige. Likt en Kate Bush draperad i rosa besjöng hon friheten i ett regn av konfetti. Veronica
Maggio-duetten ’Space Invades My Mind’ befäste Majas position på pophimlen, men någonting skavde.
Oroskänslorna kröp närmre. Detta mörker kanaliserades på Majas två EP:s ’Cry Baby Pt 1’ och ’Cry Baby Pt 2’ från 2018. Efter ett par års vilset letande hittade Maja till slut tillbaka till kärnan. Långt bortom kommersens krav på mätbar framgång och popvärldens snabbt snurrande hjul återfann hon den singer/songwriter hon egentligen alltid har varit.

Med en ömsint, akustisk tolkning av Kate Bush ’This Woman’s Work’ (2020) visade Maja sin kärlek till det avskalat jordnära och när hennes ’Anxious Angel’ avslutade Netflix-serien ’Kärlek & Anarki’ föll den sista pusselbiten på plats och nu väntar vi med spänning på debutalbumet ’A Pink Soft Mess’ som släpps senare i år. Vi kan nu stolt meddela att Maja Francis kommer att spela på Fasching den 25:e september! Tillbaka på scen, men denna gång helt på hennes egna villkor. Detta vill ni inte missa!