Bild på STOCKHOLM JAZZ STREAM: IDA BANG & THE BLUE TEARS

STOCKHOLM JAZZ STREAM: IDA BANG & THE BLUE TEARS

Med premiär på fredag 27/3 kommer vi under namnet Stockholm Jazz Stream regelbundet att livesända konserter via Faschings sida på Facebook samt på respektive konsertsida. Tittare uppmanas att lämna donationer som går till Fasching som i sin tur betalar musikerna. Förslag på donation är 100kr, men vi har naturligtvis ingen övre gräns 🙂

Swish: 123 061 08 24
Paypal: https://www.paypal.me/faschingjazz

Ditt swishade bidrag redovisas som biljettintäkter inkl 6% moms.

 

Det svenska blueshoppet Ida Bang – som Dagens Nyheter kallade
henne – och hennes band The Blue Tears är ett av Sveriges främsta band på bluesscenen och gör musik i en blandgenre som kanske enklast beskrivs som soulrock. På hemmascenen Fasching sågs de senast med releasekonserten för “Good To Me”, ett album som fick en fin recension i DN och ledde till en utökad turné då de fick följa med som förband till ett av deras favoritband Lake Street Dive i Europa.

Kärleken för bluesen var det som förde dem samman och anledningen till att de bildade bandet 2013, vilket strax skulle bli Stockholmsbördiga Ida Bang & The Blue Tears. Sedan starten för sju år sedan har de turnerat flitigt över hela Europa och övertygat både publik och kritiker om att de är ett fantastiskt liveband. I låtskrivandet tar de inspiration av modern blues, americana och soul från USA och omvandlar den till hur det låter att växa upp i Stockholm med dess starka popscen, långa mörka vintrar och framstående musikutbildningar.

Ida Bang & The Blue Tears består av Ida Bang (sång), John Bernström (gitarr), Leo Henriksson (gitarr), Patrik Engström (bas) och Leo Sund (trummor).

Stockholm Jazz Stream kl20:00!

Ida Bang & The Blue Tears

Föreslagen donation 100kr
Swish: 123 061 08 24
paypal.me/faschingjazz

Posted by Fasching on Saturday, May 2, 2020