Bild på Daniel Bingert Jazz All Stars presenterar Berit in Space

Daniel Bingert Jazz All Stars presenterar Berit in Space

Lördagens stream med Johan Lindström Septett ställs tyvärr in, men ersätts av Berit in Space! 

Vi är mycket stolta och glada över att få presentera Daniel Bingerts jazzalbumdebut som kompositör, bandledare, arrangör, dirigent och producent.

Daniel Bingert (f.1970), son till jämtländska Berit och den uruguayanske saxofonstjärnan Hector har under hela sitt liv matats med jazz, men har trots sin bakgrund och trots att han hela sitt vuxna liv jobbat som musiker aldrig tidigare tagit någon större plats inom den akustiska jazzen.

Daniel har varit verksam som basist, kapellmästare med mera i alla möjliga sammanhang. Alltifrån att leda orkestrar i Henry Mancini-stil till att spela explosiv fusion med JH3.

Efter några års hårt arbetande och sparande ställdes han inför ett val. Renovera kök, eller göra jazzskivan han drömt om hela livet. Här ser ni nu resultatet av hans val!

Daniel hade sitt koncept väl uttänkt, och det gick ut på följande sätt.

Sätta ihop en sextett med sina favoritmusiker, komponera 10 låtar inspirerade av sina favoriter i jazzhistorien samt boka in sig i sin absoluta favoritstudio (där Daniel först satte sin fot då hans pappa spelade in med Kenta på 70-talet).

Med kompositionerna och arrangemangen i fokus var det redan från början bestämt att Daniel själv inte skulle spela, utan dirigera live i studion.

Alla musiker i ett och samma rum, utan hörlurar, och dessutom utan att musikerna fått se eller höra musiken i förväg för att fånga nerven och spontaniteten som finns i kompositionerna. Ett klassiskt recept, som ändå alltid blir nytt, med kryddor som vi i alla fall inte hört tidigare.

Daniel Bingert – Komposition, Arrangemang, Dirigering, Produktion
Per Texas Johansson – Tenorsax
Tobias Wiklund – Trumpet
Jonas Kullhammar – Altsax
Charlie Malmberg – Piano
Moussa Fadera – Trummor
Björn Lunden – Kontrabas

Konserten sänds på Faschings Facebooksida
Du som tittar på konserten är välkommen att swisha ett bidrag till 123 061 08 24 eller paypal.me/faschingjazz