Bild på Snorre Kirk & Stephen Riley

Snorre Kirk & Stephen Riley

Trumslagaren Snorre Kirk har under de senaste åren varit en återkommande gäst på internationella jazzklubbar och –festivaler, där han gjort sig ett namn som medmusiker till några av Skandinaviens främsta jazzartister och internationella storheter som Diane Schuur och Eric Reed.

Med kritikerrosade debutalbumet Blues Modernism från 2012 som fick JazzSpecial-priset för årets releasealbum samt nominerades till två danska Jazz Awards tog Snorre Kirk klivet från sidomusiker till kompositör och bandledare. Uppföljaren Europa banade 2015 väg för Kirks internationella genombrott med konserter på några av världens främsta jazzfestivaler.

I mars 2017 släpptes Snorre Kirks tredje album Drummer & Composer, som med musik skräddarsydd för septett utgör Kirks mest ambitiösa projekt hittills.

Den amerikanske tenorsaxofonisten Stephen Riley debuterade på den internationella jazzscenen, endast 17 år gammal, tillsammans legenden Ray Charles och har sedan dess fortsatt att arbeta med några av de största namnen inom jazzen såsom Harry Connick, Wynton Marsalis och Norah Jones bland många andra. Orkesterjournalen skrev: Stephen är en tenorist med fin känsla för traditionerna, har en behagligt flyt i sin spelstil, där på något sätt varje ton känns meningsfull, trots det ibland oerhört improvisatoriska tonflödet.

 

Stephen Riley – tenorsaxofon
Magnus Hjorth – piano
Anders Fjeldsted – bas
Snorre Kirk – trummor