Bild på Shida Shahabi

Shida Shahabi

KONSERTEN MED Shida Shahabi HAR STÄLLTS IN. Köpare blir kontaktade via info@fasching.se samt full återbetalning från Tickster.

Minimalistiskt, svävande och närvarande pianospel förstärks av ekvilibristisk cellist.

Förra året tog Shida Shahabi emot Stockholm stads kulturstipendium med motiveringen: ”Ur en jordmån av MTV, Satie, postpunk och persisk pop, flödar filmiska, drömskt minimalistiska kompositioner ur pianisten Shida Shahabis fingrar. Årets debut Homes, Englandsturné och instrumentbygge för unga, vittnar om att denna kompositör är en vardande vulkan i Stockholms kulturliv”.

Vulkanen får fortfarande sina utbrott, tidigare i år kom den fantastiska EP:n Lake on Fire där Shida Shahabi utökar sin klaviaturrepertoar med både analoga syntar och orgel. EP:n är musik till en kortfilm med namnet Lake on Fire och Shida Shahabi låter musiken långsamt växa och utvecklas. Hon behärskar dronemusiken lika bra som den nyklassiska pianomusik debuten Homes fylldes av.

Det har såklart att göra med att hon släpper på engelska skivbolaget 130701 att hon blivit så hyllad i England. Men nu är det dags för Stockholmspubliken att få upp ögon och öron för denna nya stjärna. Kvällen till ära är hon förstärkt av Linnea Olsson som av Svenska Dagbladet kort och gott beskrivits som en ”rasande skicklig cellist”. Tillsammans kommer de spela musik från hela Shida Shahabis katalog. Missa inte denna kväll!

Linnea Olsson debuterade 2012 med albumet Ah!. Hon har utöver sina egna verk och albumsläpp gjort sig ett namn som cellist och sångerska på scen tillsammans med Ane Brun, Frida Hyvönen, Jennie Abrahamson, Maia Hirasawa och Nina Kinert m.fl. – samt Peter Gabriel och Sting som hon nyligen turnerade med i USA. Linnea Olsson har även medverkat på Shidas EP Shifts.

Shida Shahabi – piano, orgel, analoga syntar
Linnea Olsson – cello

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, eller om du vill sätta ihop två bokningar till ett bord, vänligen mejla bord@fasching.se

Konserten kl 20 streamas via Faschings Facebooksida