Bild på Scott Henderson Trio

Scott Henderson Trio

Scott Henderson är gitarristen som under 1980-talets fusion-era fick samtidens supergitarrister som Allan Holdsworth och John Scofield att räta på ryggarna. Med sin egen blandning av bluesinspirerad jazzrock klev Henderson fram som ett utropstecken i fusionsjazzen. Vid sidan av hans band Tribal Tech dök Scott Henderson också upp i Chick Coreas Elektric Band och i Joe Zawinuls band The Zawinul Syndicate.

Med ett ständigt idérikt, nyanserat och flyhänt spel håller Scott Henderson fortfarande den yngre generationens gitarrister på halster. Trots att Henderson blivit mäster i eget gebit har han kvar humorn i spelet på ett sätt som lyfter denna fulländade stilist. Bluesriff och outsidespel, metal-löpningar och Coltrane-citat spelas fram på det mest självklara och egna sätt av den flinke Henderson.

Till Fasching kommer Scott Henderson med Archibald Ligonniere på trummor och Romain Labaye på bas. Trion har turnerat flitigt över hela världen med repertoar från senaste trioskivan, från Hendersons bluesalbum samt en del av det han skrev för Tribal Tech.

Scott Henderson:  guitar

Archibald Ligonniere:  drums

Romain Labaye:  bass