Bild på Santrofi

Santrofi

Smittande dansant highlife med blås och call-and-response direkt från gatulivet i Ghanas huvudstad Accra. Den ghananska highlife-orkestern Santrofi tar äntligen sin världsklass-version av highlife-funk-afrobeat till Fasching. 

Bandet slog igenom stort med debutplattan Alewa som kom 2020. Efter bejublade spelningar i Europa under 2019 stoppade pandemin bandet från det vidare globala segertåg som nu äntligen anländer Sverige och Fasching. 

Santrofi grundades av basisten och producenten Emmanuel Ofori. De åtta unga men rutinerade musikerna är djupt rotade i ghanansk highlife-musik i alla dess former. Influenserna sträcker sig från den snabba pulsen i 70-talets ringande highlife till de poly-rytmiska beat som tog afrobeat över världen.

Medlemmarna har turnerat världen över med legender som Ebo Taylor, Pat Thomas, Osibisa, George Darko och många andra. De har lärt sig av mästarna och är nu redo att ta highlife-musiken in i framtiden.

Frågor du oss har de redan lyckats och därför har vi oljat in dansgolvet för Santrofi som enligt Akan-folkets mytologi är en fyrvingad fågel som ger dess skådare tur om hon låter den flyga fritt mot himlarna.

Konserten ingår i samarbetet: Fasching x Selam