Bild på Philip Dizack Quartet

Philip Dizack Quartet

Den Grammy-nominerade amerikanske trumpetaren Philip Dizack kommer med sin nykomponerade kvartett och sitt lyriska, luftiga spel till Fasching. Ett trumpetspel vi kunde njuta av under en bejublad konsert på Stockholms jazzfestival i höstas när Dizack kom på besök med piano-virtuosen Shai Maestros kvartett.

Philip Dizack är född och uppvuxen i Milwaukee, Wisconsin och började spela musik vid 10 års ålder. Efter försök med altsax och trombon hittade han till trumpeten och inspirerades musikaliskt av Miles Davis, Nicholas Payton, Lee Morgan och Louis Armstrongs spel. Väl på gymnasiet var hans val i livet klart. Jazztrumpet.

Philip Dizack har släppt tre album i eget namn och har ett fjärde på gång. Han är en traditionsbärare som haft både Jazz Messengers-saxofonisten Bobby Watson och den tiofaldigt Grammy-belönade pianisten Eddie Palmieri som mentorer. Under det senaste decenniet har Dizack varit en flitigt förekommande musiker på den moderna New York-scenen, och är sedan en tid tillbaka fast medlem i Shai Maestros kvartett.

Till Fasching kommer Philip Dizack tillsammans med basisten Joe Sanders, pianisten Mike King och trumslagaren Jeremy Dutton.