Bild på Churchill / Sjöstedt / Högman / Johansson Werre

Churchill / Sjöstedt / Högman / Johansson Werre

Pete Churchill har arbetat som kompositör, pianist, sångare och lärare i nästan 30 år. Som pianist tillbringade Pete 15 år som ackompanjatör till den legendariske jazzsångaren Mark Murphy och arbetade nyligen med Sheila Jordan. Han har varit medlem i både Kenny Wheelers och Abdullah Ibrahims Vocal Projects och hade förmånen att vara dirigent för Kenny. Wheeler Big Band, som kulminerade i det sista albumet, ’The Long Waiting’.

Efter tjugo år som lärare vid Guildhall är Pete nu professor i jazzkomposition vid Royal Academy of Music och chef för Jazz Voice vid Bryssels Royal Conservatoire. Pete Churchill är även grundare/regissör av ‘The London Vocal Project’ (LVP), vilket har lett till att han arbetat med Sir John Dankworth & Dame Cleo Laine och Bobby McFerrin och nyligen spelade LVP in den kritikerrosade CD:n Mirrors med Ken Wheeler och Norma Winstone.

Nu kommer Pete Churchill till Fasching tillsammans med gräddan svensk jazz: saxofonisten John Högman  är inte helt obekant för Faschings publik efter framträdanden med bl.a Good Morning Blues, Nogenja, Gugge Hedrenius, Nancy Harms mfl! Jazzmusikern Martin Sjöstedt har under de senaste åren gjort sig ett stort namn på den internationella jazzen som en unik multibegåvning, Många känner honom som pianist, andra som basist, eller varför inte saxofonist? Inte nog med det, dyker han allt oftare upp som arrangör och kompositör för några av Europas bästa storband. Denna kväll är det dock på bas vi finner honom. Trummor spelar Oscar Johansson Werre är en trumslagare i den yngre generationen vars timing och behandling av alla jazzens parametrar väcker stor beundran hos alla som spelar med honom som Hans Backenroth, Magnus Dölerud mfl samt inte minst hans pappa Ulf Johansson Werre!

Pete Churchill – piano och sång
Martin Sjöstedt – bas
John Högman – saxofon
Oscar Johansson Werre – trummor