Bild på Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard

Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard

Prisbelönta Pablo Murgier Quartet feat. Karl Espegard grundades i Buenos Aires 2017 och leds av argentinske pianisten och kompositören Pablo Murgier, född i La Plata i Buenos Aires.  

Ensemblen är baserad i Paris och blandar jazz, världsmusik och latinska rytmer i sin modernt sofistikerade tango. Pablo Murgier Ensemble nominerades till ”Best New Artist” vid Argentina Grammy Awards 2018 och belönades med det första World Tango Orchestra Award som en del av Tango International Meeting for Musicians på CCK i Buenos Aires. 

Pablo Murgier själv är med som pianist på hyllningsskivan till Astor Piazzolla Astor 2020 och det senaste albumet «Gare du Sud» från 2022 har fått fin kritik. Skivan följdes av utsålda konserter på teatrar och jazzklubbar runt om i Europa och i Argentina.

Nu tar den 35-åringe Pablo Murgier sin enastående ensemble och sin prisade version av modern tango till Kungsgatan 63. Alla som är det minsta bekanta med den argentinska tangon, med dragspelet bandoneon eller haft Astor Piazzolla i sitt musikaliska liv bör inte missa detta tillfälle.

Denna kväll gästas kvartetten av den norske mästerviolinisten Karl Espegard.

Pablo Murgier, piano
Miguel Couto, slagverk
Romain Lecuyer, kontrabas
Simone Tolomeo, bandoneon

Karl Espegard, fiol