Bild på NU MUSIC X

NU MUSIC X

Den här konserten kommer att flyttas. Därför har biljettförsäljningen stängts av i väntan på nytt datum. Alla med biljett kommer kontaktas så snart nytt datum har satts.

 

I NU MUSIC X förenas bersärksaxofonisten och flöjtisten Mats Gustafsson och mästartrumpetaren Goran Kafješ med Christer Bothén, som under många år var nära samarbetspartner med Don Cherry. Det är i hans anda och radikala förhållningsätt som denna nybildade supergrupp är sprungen. Musiken är en syntes av globala kulturer och organiskt improvisationsspel, frijazz, noisemusik, etnisk musik från Afrika, Turkiet, Brasilien, Skandinavien samt olika experimentella musiktraditioner och radikal rock. I andra ord: en oemotståndlig kreativ blandning, där fri improvisation överbryggar separata delar i solo-, duo- och triointeraktioner.

NU MUSIC X startade 2021 som NU MUSIC 4 och spelade med bland andra Neneh Cherry, Eagle Eye Cherry och Okay Temiz. Utifrån dessa erfarenheter bildades en ny konstellation med en rytmsektion bestående av två av de mest intressanta rösterna på den europeiska scenen: Martin Brandlmayr på trummor och Peter Janson på bas.

Missa inte denna hyllning till arvet efter Don Cherry och mycket mer! Biljetter ute nu.

 

Christer Bothén – Gimbri, Donso N’goni, flygel & basklarinett
Goran Kafješ – trumpet & klaviatur
Mats Gustafsson – barytonsax & flöjt
Peter Janson – bas
Martin Brandlmayr – trummor