Bild på Norrbotten Big Band möter Bobo Stenson

Norrbotten Big Band möter Bobo Stenson

Bobo Stenson är en legendar känd för sitt öppna sinne och för sin tidlösa musik. Han är produktiv som få, senaste skivan heter Contra la Indecisión en platta som fick recensenterna att jubla och som i april tilldelades Orkesterjournalisten pris Gyllene skivan.

Bobo fyller nu hela 75 år och det firar Norrbotten Big Band tillsammans med sin konstnärlige ledare Joakim Milder! Vad passar väl bättre än att ge jubilaren ett antal skräddarsydda, rykande färska jazzkompositioner av kompositörer som Ulf Adåker, basisten Lars Danielsson, Rita Marcotulli, Anna Gréta Sigurðardóttir, Tomas Strønen och pianisten Britta Virves- med Bobo själv som solist?

I den här konserten får Bobo en välkommen utmaning att framföra ny musik och något som han hett längtat efter – en sammanhängande turné! Bobo Stenson grundade för ungefär 30 år sedan sin berömda trio – lika hett eftertraktad idag som vid startskottet. Trion med Bobo i spetsen gör fortfarande kring 20 och 30 livespelningar per år i Japan, Belgien och Frankfurt. Men längtan efter att turnera – ”så som man gjorde förr” lever kvar hos Bobo och därför ger vi honom chansen att få drömmen uppfylld på orter som Luleå och Piteå. Helt säkert blir det även fler städer som gästas med en musikupplevelse av högsta klass – under ledning av Joakim Milder.

Orkesterledare: Joakim Milder
Piano: Bobo Stenson
Saxofonsektion:
Håkan Broström
Janne Thelin
Mats Garberg
Robert Nordmark
Per Moberg

Trumpetsektion:
Bo Strandberg
Magnus Ekholm
Danne Johansson
Jacek Onuszkiewicz

Trombonsektion:
Michal Tomaszczyk
Karin Hammar
Grzegorz Nagorski
Björn Hängsel – bastrombon

Bas: Petter Olofsson                                                                                  

Trummor: Sebastian Ågren