Bild på Nate Wooley Columbia Icefield

Nate Wooley Columbia Icefield

Tyvärr har vi under rådande omständigheter tvingats ställa in detta evenemang. Vi ber om ert tålamod medan vi jobbar på att sätta nytt datum.

We are sorry to inform all guests this event is cancelled. Please be patient as we work on a new date.

När The New York Times summerade förra året listade de en spelning med Columbia Icefield – kvartetten som trumpetaren Nate Wooley satt samman – som en av årets absolut bästa spelningar. I recensionen av konserten skrev de att musiken var den ”vackraste (och mest progressiva) lägereldsmusik som någonsin skrivits”.

Visst är det vackert i de lugnare passagerna. Men verkligen inte utan kanter, skav och en vibrerande intensiv stämning. Titeln ”Columbia Icefield” är namnet på den största glaciären i Klippiga bergen – och musiken får en verkligen att känna som att man är där: det är storslaget, stundtals hotfullt (men på ett bra sätt) och fyllt av en känsla av förundran. Att stå inför något stort och oförklarligt. Att som människa bevittna det mest storslagna i naturen. Det frammanar Nate Wooley på sin trumpet, tillsammans med det starka gäng musikanter han satt samman. Musiken de skapar tillsammans är inte bara suggestiv – den är innovativ och oväntad också.

Nate Wooley – trumpet och amplifier
Susan Alcorn – pedal steel
Mary Halvorson – elgitarr
Ryan Sawyer – trummor och sång