Bild på Markusson/Henriksen/Norbakken/Linton

Markusson/Henriksen/Norbakken/Linton

Ett nytt projekt med fyra av Nordens mest intressanta improvisatörer och ljudkonstnärer. Musiken rör sig mellan böljande ljudlandskap och intensiva improvisationer där melodier i ett nordiskt tonspråk vävs samman med slagverk och processade ljud.

Detta nyskapande projekt kommer att bjuda lyssnarna på en upplevelse utöver det vanliga. Förvänta er banbrytande musik som utforskar nya territorier och skapar en fascinerande ljudvärld. Projektet för samman melodier i nordiskt tonspråk med slagverk och processade ljud på ett sätt som är både innovativt och gripande.

Gruppen släpper tre EP-skivor under 2023 med titlarna ”SGS Sessions Vol. 1-3” som bjuder in lyssnarna i en värld av unika ljud och musikaliskt samspel.

Thomas Markusson: Med över 25 års erfarenhet på den svenska musikscenen är Thomas en drivande kraft både som bandledare och bandmedlem. Hans musik bär tydliga skandinaviska influenser och präglas av öppenhet och samspel.

Arve Henriksen: Arve har sedan början av 90-talet varit en betydande röst inom den norska moderna improvisationsmusiken. Genom sina utgivningar på etablerade skivbolag som Rune Grammofon och ECM har han utvecklat ett tonspråk som sträcker sig långt bortom Nordens gränser. Hans musikaliska uttryck har gjort honom till en eftertraktad musiker och kompositör.

Helge Andreas Norbakken: Helge har utvecklat en unik och egen spelstil genom att kombinera traditionella slagverksinstrument med egentillverkade ljudskapelser. Resultatet är en intressant och inbjudande ljudbild som skapar en sällsynt atmosfär.

Åke Linton: Med många imponerande inspelningar bakom sig och som tidigare ljudtekniker för Esbjörn Svensson Trio, tillför Åke ytterligare en dimension till projektet. Hans skapande av ljudlandskap höjer musiken till nya höjder och berikar den övergripande upplevelsen.

Thomas Markusson – kontrabas och elektronik,
Arve Henriksen – trumpet, röst och elektronik,
Helge Andreas Norbakken – slagverk,
Åke Linton – ljuddesign