Bild på Lonnie Holley

Lonnie Holley

Multikonstnären och roots-musikern Lonnie Holley föddes i Alabama 1950 som ett av 27 barn. Berättelserna om uppväxten, där han tidigt lämnades bort och flyttades från fosterfamilj till fosterfamilj, skildras i ett musikaliskt universum där fri berättande blues, drömlik electronica och jazz-blås vävs samman. 

Lonnie Holley har släppt sex kritikerrosade album. På det senaste Oh Me Oh My, producerat av Jacknife Lee och släppt 2023, samarbetar han med Bon Iver, Michael Stipe från REM, Moor Mother, Sharon Van Etten och Rokia Koné.

Lonnie Holley har turnerat flitigt i USA, Europa, Sydamerika, Australien och Nya Zeeland och delat scen med artister som Bon Iver, Animal Collective, Tinariwen, Daniel Lanois, Fasching-bekanta Moor Mother och Irreversible Entanglements för att nämna några.

Hans konstverk finns nu i samlingar på många av de stora museerna I USA. Holleys musik och hans texter improviseras på plats och förvandlas och utvecklas med varje konsert och inspelning. Ljudskikten ett resultat av årtionden av experimenterande.

Nu kommer denna genre-överskridande multikonstnär och musiker till Fasching för första gången. Det lär bli en kväll olik de flesta andra.