Bild på Ladies Got The Blues

Ladies Got The Blues

Ladies Got the Blues återvänder till Fasching! Musikerkollektivet och flermannabandet Ladies Got the Blues bestående av Sveriges samlade unga (kvinnliga) blueselit uppträder i olika konstellationer och är en hyllning till de kvinnliga musiker som starkt bidragit till genrens utveckling genom historien. Efter några års uppehåll återvänder LGTB till Fasching för en riktigt maffig kväll med ett husband på 7 musiker och ett helt gäng gäster. Både riktiga bluesklassiker och några mer otippade låtar står på menyn! 

Under 2023 har Ladies Got the Blues fokus på omtolkningar av kvinnors musik både genom historien och samtida artister inom blues och närliggande genrer. Sen 2014 har bandet turnerat runt om i Sverige och Europa med sin show. Följ med på en resa från 1920-talets Mississippi till 2000-talets svenska scener där du bland annat hör musik av:

– Sister Rosetta Tharpe (1915–1973) Gitarrist, kompositör och sångerska som har inspirerat artister som Aretha Franklin, Chuck Berry, Elvis Presley och TinaTurner.

– Memphis Minnie (1897–1973) Kompositör, gitarrist och sångerska blev invald i Blues Foundations Hall of Fame 1980. Hon spelade in ungefär 200 sånger, låtar som sedan har tolkats och spelats in av bland andra Jefferson Airplane och Led Zeppelin.

– Big Mama Thornton (1926–1984) Sångerska och kompositör som var den första att spela in låten Hound Dog som blev en stor hit på Billboards lista 1953.