Bild på Kristin Amparo & Lilla Trion – Som havets ängar

Kristin Amparo & Lilla Trion – Som havets ängar

Kristin är nu aktuell med det högst personliga albumet Som havets ängar; visor på svenska och spanska med rytmer från Anderna och Colombia. Stora delar av musiken har Kristin skrivit på en liten ö som heter Björnholmen och ligger utanför Mälarhöjden, där hon har en liten stuga. Låtarna på spanska skrevs under en resa till Cali som ligger i Colombia, den stad Kristin föddes i för snart 39 år sedan.

Tillsammans med Lilla trion (el-bas, trummor och akustiska gitarrer) bjuder Kristin på en varm konsert och en resa runtom i världen.
– Från Sveriges djupa skogar till Colombias högresta berg, från mina mörkaste erfarenheter i Sydafrika till mina minnen om romantiska nätter i Cubas Havanna! berättar Kristin.

Kristin Amparo är en av Sveriges mest älskade sångerskor som vunnit stort erkännande för sitt ostoppbara och till synes obegränsade artisteri. Hon har beskrivits som Ella Fitzgerald och Amy Winehouse i en och samma person och rör sig fritt mellan genres. En flitigt anlitad jazzsångerska, en stark kraft bakom hiphop-kollektivet Femtastic (med bl.a. flera radiohits tillsammans med det svenska rapfenomenet Cleo), turnékamrat med Oskar Linnros och Daniel Adams-Ray, och känd för de flesta för sin sånginsats på Albin Johnséns ”Din Soldat”.
Utöver detta syns Kristin ofta i tv. På Spåret, Lotta på Liseberg, Go kväll, Guldbagge-galan m.m. Sommaren 2014 blev hon tämligen unik med att uppträda i Allsång på Skansen två gånger SAMMA sommar: först med Albin och i ett senare program med John de Sohn. 2015 medverkade Kristin som soloartist i Melodifestivalen med ”I See You” – skriven tillsammans med Fredrik Kempe och David Kreuger.

Kristin Amparo: sång / gitarr
Liliana Zavala: percussion / sång
Nils Kakoseos: akustisk gitarr / sång
Ville Bromander: elbas / sång