Bild på Kathrine Windfeld Big Band

Kathrine Windfeld Big Band

Kathrine Windfeld var inte ens 30 år när hon djärvt nog startade sitt eget storband och det har gått väldigt bra för henne, både i Skandinavien och Europa. Nyligen gästade hon Espoo Big Band på April Jazz i Finland och Frankfurt Big Band med sina egna noter i bagaget. Hon hade arrangerat om musiken för fullt storband, eftersom hennes eget band nämligen ”bara” har femton musiker.

Men vilka musiker sen! Det handlar om ett ungt, knivskarpt gäng av ensemblemusiker som när som helst kan förvandlas till stjärnsolister. Musiken de gör tillsammans är färgstark, intensiv och fysisk. Där ryms också sofistikerade harmonier, poetiska ballader och eldiga ostinaton i explosiva arrangemang!

Med storbandsdebuten Aircraft vann hon pris som bästa nykomling vid danska Music Awards år 2016 (men var också nominerad som bästa kompositör och årets albumartist).

Med skivan Latency (2017) fick hon lysande recensioner i en lång rad internationella tidningar som The Guardian, Le Monde och Downbeat – det gjorde hennes namn internationellt känt och hon räknas idag som ett av den europeiska jazzens intressantaste namn – alltid redo att överraska och utmana sin publik.

 

 
TRUMPETER:
André Bak
Rolf Thofte Sørensen
Magnus Oseth
 
TROMBONER:
Göran Abelli
Mikkel Aagaard
Anders Larson
 
SAXAR:
Jakob Lundbak
Magnus Thelund
Roald Elm Larsen
Ida Karlsson
Aske Drasbaek
 
RYTMSEKTION:
Viktor Sandström, gitarr
Johannes Vaht, bas
Henrik Holst Hansen, trummor
Kathrine Windfeld, piano, kompositioner, arrangemang