Bild på Kathrine Windfeld Sextet / Emiliano D’Auria Quintet

Kathrine Windfeld Sextet / Emiliano D’Auria Quintet

De två unga, lyriska pianisterna danska Kathrine Windfeld och italienska Emiliano D’Auria kommer till jazzklubb Fasching med sextett respektive kvartett. För Emiliano D’Auria är det Faschingpremiär, för Windfeld en efterlängtad återkomst. 

Kathrine Windfeld känner vi väl från ett par skivor med hennes eget storband och för hennes samarbete med UMO Helsinki Jazz Orchestra, Frankfurt Radio Big Band och Bohuslän Big Band, den senare resulterade i spännande plattan Determination. Nu är det hennes hyllade sextett som är i fokus med bland andra svenska Hannes Bennich på saxofoner. Övriga medlemmar är Marek Konarski, tenorsaxofon, Tomasz Dabrowski, trumpet, Johannes Vaht, kontrabas och Henrik Holst Hansen trummor.

Windfeld och hennes sextett delar kvällen med italienska pianisten och kompositören Emiliano D’Auria. En lyriker som hämtar inspiration från folkmusik och europeisk jazz och ett ljudlandskap som i stunder för tankarna till Oddjobs kollektiva universum. Senaste plattan First Rain är inspelad i Norge tillsammans med den kvartett som D’Auria nu tar med sig till Fasching med gitarristen Giacomo Ancillotto, trumpetaren Luca Aquino, basisten Dario Miranda och trumslagaren Ermanno Baron.

 

Kathrine Windfeld Sextet

Hannes Bennich – alt- och sopransaxofon,
Marek Konarski – tenorsaxofon,
Tomasz Dabrowski – trumpet,
Johannes Vaht – kontrabas,
Henrik Holst Hansen – trummor,
Kathrine Windfeld – piano, kompositioner och arrangemang

 

Emiliano D’Auria Quintet

Emiliano D’Auria – piano och kompositioner,
Luca Aquino – trumpet och flugelhorn,
Giacomo Ancillotto – gitarr,
Dario Miranda – bas
Ermanno Baron – trummor