Bild på Josefine Lindstrand

Josefine Lindstrand

Nu släpper vi upp några exklusiva konserter i september med enbart 50 bokningsbara platser. Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Josefine Lindstrand är aktuell med sin fjärde soloplatta Mirages by the lake. Musiken skrevs från början som ett beställningsverk till Stockholm Jazzfestival för kör och jazzkvartett, men har därefter bearbetats och spelats in Gnesta med bandet, med en kör i Bonn, Tyskland och i Josefines egna studio i Midsommarkransen.
Resultatet är en skiva som väver samman de många bitarna i Josefines musikaliska liv som alltid varit signifikativt för hennes egensinniga kompositioner.
Det är jordig jazz, varvat med sirliga melodier i en stor, filmisk ljudvärld som undersöker naturens kraft.

Våren 2009 marscherade Josefine Lindstrand in på den svenska musikscenen på
allvar. Hon blev utnämnd till årets Jazz i Sverige-artist. Skivan ”There Will Be Stars” blev kritikerrosad och Josefine och hennes band turnerade flitigt i Sverige, Europa, USA och Kina.

Men den amerikanske pianisten Uri Caine hade redan anlitat henne för 2 album och
den engelske pianisten och kompositören Django Bates rekryterade henne när
hon som 20-årig studerande på Musikkonservatoriet i Köpenhamn, gjorde ett
bestående intryck på honom. Samarbetet har pågått sedan dess med bla 2 skivor, turnéer
över hela Europa och samarbeten med några av Europas finaste storband.

2016 tilldelades Josefine SR P2:s pris Jazzkatten som årets kompositör för sin skiva While we sleep där Josefines musik blev klädd i storbandsskrud, framfört av Norrbotten Big Band.

Med sig på Fasching har hon sitt band som hon spelat med enda sedan debuten 2009.

Gunnar Halle-trumpet, effekter
Jonas Östholm-piano
Pär-Ola Landin-kontrabas
Fredrik Myhr- trummor

Konserten streamas även på Faschings Facebooksida

Vi vidtar alla åtgärder för att hålla ner smittorisken enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att du ska känna dig säker i våra lokaler.

Varje sällskap kommer att få sitt eget bord. Kom ihåg du får ett bord för så många personer som du köper biljetter till vid ett och samma tillfälle. För frågor kring bordsbokningen, vänligen mejla bord@fasching.se